SDC Putten en Feyenoord maken er een mooie voetbalmiddag van

Vlak voordat Messi en Ronaldo uitgeschakeld werden op het WK speelde Feyenoord in Putten alweer de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Onder zomerse omstandigheden won de bekerwinnaar uit Rotterdam na een moeizame eerste helft uiteindelijk met 1-8 van hoofdklasser SDC Putten.

Op verzoek van Feyenoord werd het vriendschappelijke duel vanwege het kunstgras niet op het hoofdveld van Sportpark Putter Eng gespeeld, maar op een bijveld. SDC Putten was er in geslaagd een fantastische grasmat te verzorgen en met noodtribunes was er genoeg plaats voor het talrijk aanwezige publiek dat een jaar eerder Feyenoord al met 1-10 had zien winnen van de thuisploeg. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst speelde met twee nagenoeg verschillende teams een helft en had in aanwinst Ayoub en Robin van Persie de grootste blikvangers.

Dankzij de uitstekende doelman Martin van Barneveld ging Feyenoord slechts met een 0-1 voorsprong rusten na een kopdoelpunt van Van Persie. De 24-jarige Van Barneveld met een verleden bij onder meer Vitesse, Almere City en Spakenburg kwam over van Hercules en toonde zich de eerste helft al direct een aanwinst. Zijn vervanger in de tweede helft Joris ten Bolscher had het zwaarder en moest in de tweede helft zeven tegentreffers incasseren waardoor Feyenoord uiteindelijk met een 1-8 overwinning aan de handtekeningensessies begon.

SDC Putten- Feyenoord (0-1) 1-8

23’ 0-1 Van Persie
53’ 0-2 Vente
55’ 0-3 El Hankouri
58’ 0-4 Toornstra
61’ 1-4 Burger (eigen goal)
68’ 1-5 Toornstra
73’ 1-6 El Hankouri
78’ 1-7 Vente
80’ 1-8 Vente

 

Door de Redactie

Meer nieuws lees je hier