Silvolde wint Achterhoek Cup 2018, oefenduel tegen De Graafschap op 12 juli (FOTOREEKS)

Doetinchem – Dankzij een zwaarbevochten 1-0 overwinning op DZC’68 heeft Silvolde zaterdagavond de Achterhoek Cup gewonnen. Dankzij deze zege speelt de zondag Hoofdklasser uit Silvolde op donderdagavond 12 juli thuis een oefenwedstrijd tegen de kersverse eredivisionist De Graafschap.

De gewonnen Achterhoek Cup is voor Silvolde een mooie bekroning van een uitstekend seizoen. De ploeg van trainer Dennis van Beukering eindigde dankzij een sterke eindsprint knap als derde in de Hoofdklasse A en verloor in de strijd om promotie naar de Derde Divisie in twee duels uiteindelijk nipt van Goes. Op het fraaie Sportpark Dichteren van VIOD ontspon zich een meer spannende dan goede finale waarbij zaterdag eersteklasser DZC’68 minimaal gelijkwaardig was aan Silvolde. Tien minuten voor tijd maakte de in de winterstop van FC Lisse overgekomen Rick Bouwmeister de luid bejubelde winnende treffer.

Bij de jeugd won SV Grol onder 15 de Achterhoek Cup door met 1-3 te winnen van de leeftijdsgenoten van FC Eibergen.

UPDATE: Silvolde en De Graafschap hebben in goed overleg de speeldatum van hun oefenwedstrijd verplaatst van 10 naar 12 juli.

Klik HIER voor het album

©Door de Redactie

Meer over de Achterhoek Cup vind je hier