Voorbeschouwing | Finale Achterhoek Cup DZC’68 tegen Sportclub Silvolde

Aanstaande zaterdag speelt DZC’68 1 tegen Sportclub Silvode 1 voor de finale van de Achterhoek Cup. De wedstrijd wordt gespeeld bij buurman v.v. Viod op sportpark Dichteren en er zal om 18.30 uur afgetrapt worden.
Voor de beide clubs zal het de laatste wedstrijd zijn van een lang seizoen. DZC’68 speelde merendeel van het seizoen tegen degradatie en wist zich pas op de allerlaatste speeldag veilig te spelen door ASV Dronten met 6-1 te verslaan. Daarnaast reikte de mannen van Steven Verheijen tot de halve finale van de KNVB districts beker, waar DFS Opheusden in een zinderende wedstrijd uiteindelijk met 2-3 te sterk was. De goede prestaties in de beker leverde wel een plek in het hoofdtoernooi voor volgend jaar op.

Tegenstander Silvolde daarentegen speelde tot het einde van het seizoen mee om de promotieplekken in de zondag hoofdklasse A. Uiteindelijk werden de mannen van Dennis van Beukering derde en plaatste zich zodoende voor de nacompetitie. Silvolde mocht het opnemen tegen v.v. Goes, maar over twee wedstrijden kon er niet gewonnen worden en daardoor speelt de club volgend seizoen nog een jaar op hoofdklasse niveau.

Toch is het een wedstrijd waar beide clubs zich nog een keer voor zullen opladen. Voor de winnaar staat er namelijk een oefenwedstrijd gepland in de voorbereiding tegen de kersverse Eredivisie-promovendus De Graafschap. Een mooie afsluiting van het huidige en een goed vooruitzicht op het nieuwe seizoen dus.

Moedig onze cupfighters nog een keer aan dit seizoen tijdens de Seesing Personeel Achterhoek Cup finale!

DZC’68 – Silvolde

23 juni 18.30 uur
Sportpark Dichteren (v.v. Viod)

Meer over de Achterhoek Cup hier