5e klasse D l Angerlo Vooruit en SC Doesburg sneuvelen in finale nacompetitie

Arnhem – Nadat al eerder FC Zutphen was uitgeschakeld in de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse, zijn afgelopen zondag ook de andere twee periodekampioenen van de 5e klasse D er niet in geslaagd te promoveren naar de vierde klasse. SC Doesburg verloor toch wel verrassend met 0- 1 van EDS en Angerlo Vooruit ging kansloos met 5-1 onderuit tegen Delden. Hierdoor promoveert alleen kampioen Arnhemia naar de vierde klasse.

Angerlo Vooruit was als nummer twee van de eindstand in de kwartfinale vrij en ging na de  4-2 overwinning op SDZZ vol vertrouwen naar Delden voor de finale voor promotie naar de vierde klasse.  Op Sportpark De Mors was SV Delden echter met duidelijke cijfers te sterk voor de ploeg van trainer Ico Bod: 5-1. Na een valse start stond Angerlo Vooruit al snel met 2-0 achter. Ondanks een kopdoelpunt van Wouter Staring verloor de Liemerse ploeg kansloos en blijft het vijfdeklasser.

Op voorhand leek SC Doesburg tegen buurman EDS de favoriet. Het vriendenteam van trainer Gerben Matser uit Ellecom liet duidelijk blijken dat een degradatie naar de vijfde klasse geen ramp was. SC Doesburg was als derde geëindigd en had in de nacompetitie na thrillers afgerekend met VVLK (2-0 na verlening) en DSZ (1-4). Op het fraaie Sportpark Oranjesingel in Doesburg ging het echter mis voor de thuisploeg. In het laatste deel van de wedstrijd scoorde Twan Stoffers de winnende treffer voor EDS, dat zich dus met zeges op Alexandria en Doesburg verrassend handhaaft in de 4e klasse. FC Zutphen verloor al eerder na verlening met 3-2 van SVO’68.

Door: Peter De Kinder