N.E.C. contracteert doelman Gino Coutinho van AZ Alkmaar

Gino Coutinho staat de komende twee seizoenen onder contract bij N.E.C. De 35-jarige doelman komt over van AZ Alkmaar, waar hij over een aflopend contract beschikte. 
Technisch directeur Remco Oversier: “Gino is naast een uitstekende doelman een natuurlijke leider en dat type persoon wilden we heel graag aan onze selectie toevoegen. Met al zijn ervaring is hij daarnaast een door de wol geverfde prof die weet wat er nodig is om maximaal te kunnen presteren op het hoogste niveau en is hij ook goed in staat om dit over te brengen op jongere spelers. We zijn blij dat Gino voor N.E.C. kiest, want hij had ook de gelegenheid om in de Eredivisie aan de slag te gaan. Uiteraard wensen wij Gino veel succes bij de club en kijken we uit naar een succesvolle samenwerking.”

Foto: NEC / Rob Franken

Gino Coutinho over zijn komst naar Nijmegen: “Ik ben een gevoelsmens en vanaf het eerste gesprek dat ik met de club voerde had ik direct het juiste, goede gevoel. Daarnaast ken ik de club natuurlijk ook van de wedstrijden die ik ertegen heb gespeeld. N.E.C. is een prachtige club met een mooie achterban en ik kijk er dan ook naar uit om hier te gaan knallen. Daarnaast is het een prachtige uitdaging om samen met de club weer terug te groeien naar het niveau waar zij thuishoort.”

Gino Coutinho stond reeds 163 duels in de Eredivisie onder de lat. De doelman kwam uit voor NAC Breda, PSV en Excelsior, maar speelde veruit de meeste wedstrijden voor ADO Den Haag. Sinds 2015 kwam de doelman uit voor AZ.

 

Meer over NEC hier