Finale MC l Via penaltyreeks promoveert VV Jan van Arckel naar de vierde klasse

AMMERZODEN –Jan van Arckel heeft zich zondag ten koste van MEC’07 verzekerd van promotie naar de vierde klasse. Na een zenuwslopende finale trok de ploeg van interim-trainer Bart Goesten door het beter nemen van de strafschoppen aan het langste eind.


De spanning was zondagmiddag ruim drie kwartier voor de aftrap al duidelijk voelbaar. Het was erop of eronder voor beide ploegen en die belangen waren voor iedereen glashelder. Na het doelpuntrijke gelijkspel van een week eerder zou vandaag de beslissing gaan vallen. Voor die gelegenheid hadden vele voetballiefhebbers en supporters dan ook de weg naar sportpark d’n Huybert gevonden.

Ook de bezoekers deden een duit in het zakje. Uitgerekend met een bus van een bekend vervoersbedrijf uit Ammerzoden waren zij vanuit Maurik afgereisd. Het beloofde een heet potje te gaan worden en de inleidende beschietingen deden recht aan die verwachting. Al na drie minuten soleerde clubtopscorer Jeroen de Groot over de rechterflank, om de bal laag voor te zetten. Jordi Struijk kreeg een vrije schietkans, maar wist zijn inzet niet tussen de palen te krijgen.


De Groot stond een kwartier later aan het einde van een aanval, maar ook hij wist MEC-doelman Jaap Blankenstein niet te testen. In het restant van het eerste bedrijf was Jan van Arckel de bovenliggende partij, maar het onmachtige MEC hield zich stug staande.Gestaakt
Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft, leed De Groot simpel balverlies en enkele seconden later raakte MEC de paal. Het tweede bedrijf was nog geen vijf minuten oud, toen de scheidsrechter beide ploegen de kleedkamer in stuurde. Meerdere waarschuwingen omtrent vuurwerk tijdens de wedstrijd waren door sommige supporters in de wind geslagen en dat was tegen het zere been van de arbiter.

Strafschoppen
Waar Jan van Arckel vorige week op bezoek in Maurik nog tot een 4-4 eindstand was gekomen, was scoren deze zondag dus niet aan beide ploegen besteed. De strafschoppenserie was, met slechts enkele luttele minuten te gaan, onvermijdelijk. Dat leidde aan twee kanten tot een wissel. Bij MEC kwam Kevin Onink in de plaats voor Kenno Platte, terwijl aan Ammerzodense zijde Jhon van der Krabben het veld verliet voor Tim de Looijer.

Extase
Een enorme golf van extase rolde zich dan ook uit over sportpark d’n Huybert. Winnend interim-trainer Goesten kon zijn tranen na afloop amper bedwingen: “Ongelooflijk. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Kippenvel. Dit is een sprookje dat uitkomt. Dat ik zwaar geblesseerd raakte was voor mij een ongelooflijke dreun. Maar dat Jan van Arckel me toen de kans gaf om het over te nemen en dat dat dan zo uitpakt, had ik niet durven dromen. Ik geloof het ook nog niet helemaal, maar het is wel gebeurd.”

Tekst : REGIO Voetbal

Fotos: Gerald van Zanten

KLIK HIER VOOR HET ALBUM