NC: SDZZ degradeert na nederlaag tegen Angerlo Vooruit

Door een 4-2 nederlaag tegen Angerlo Vooruit is SDZZ gedegradeerd naar de vijfde klasse. De ploeg uit Zevenaar speelde maar één seizoen in de vierde klasse en keert na een moeizaam jaar weer terug naar de kelderklasse. Angerlo Vooruit speelt zondag in en tegen Delden de finale om weer terug te keren in de vierde klasse.

Op het goed bezochte en warme Sportpark Mariendaalsweg in Angerlo was Angerlo Vooruit de verdiende winnaar. De ploeg van trainer Ico Bod was sterker in de breedte en bovendien veel fitter. Halverwege leek het duel met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg al beslist. Nadat voormalig Angerlo Vooruit-doelman Micha Arns twee belangrijke reddingen voor SDZZ had gemaakt, wisten de blauwwitten via een wat gelukkige treffer van Tristan Schel en een fraaie goal van Joost Knüppe toch te scoren. SDZZ, onder meer zonder de geblesseerde sterkhouder Chika Okere, kon daar niet veel meer dan wat gevaar uit corners en verre inworpen tegenover te stellen.

Dankzij een doelpunt uit een directe vrije trap van invaller Kevin van Haren en de gelijkmaker van Siard de Meijer kwam SDZZ in de tweede helft verrassend op gelijke hoogte. In de slotfase gaf het conditionele voordeel bij de thuisploeg echter de doorslag en dankzij de luid bejubelde doelpunten van wederom Schel  en invaller Rens Albers won Angerlo Vooruit uiteindelijk verdiend met 4-2.

Door de Redactie

Stand in deze klasse hier