NC: MvR wint tegen AD’69 en speelt finale bij VIOS Beltrum

Op weg naar de 3e klasse heeft MvR afgelopen zondag weer een belangrijke horde genomen door in Aalten, met 0-3 te winnen van AD’69.

Vanaf de aftrap kreeg het deskundige en talrijke publiek uit ’s-Heerenberg in de gaten dat er wat te halen viel op sportpark Zuid. MvR nam direct het initiatief en werd daarvoor reeds na 8 minuten beloond door een treffer van Marc Pennards, die nota bene met zijn verkeerde been de Aaltense goalie kansloos liet (0-1).

Na deze snelle openingstreffer leek het alsof de thuisploeg wat beter in de wedstrijd kwam. Maar verder dan een goede kans, die door doelman Jelle Kniest vakkundig werd gepareerd en een vrije trap in de muur, kwamen de Aaltenaren niet. De laatste 20 minuten van de eerste helft waren weer voor MvR maar uit de kansen die hieruit voortkwamen, werd niet meer gescoord.

Wie na de thee een energiek en voor zijn laatste kans vechtend AD had verwacht, kwam bedrogen uit. Voor een groot deel was dat overigens de verdienste van de geelzwarten, die iedere Aaltense poging om tot een fatsoenlijke aanval te komen, in de kiem smoorden.

Toen Marc Pennards (0-2) en Victor Steinhauer (0-3) het betere spel ook nog eens in doelpunten wisten uit de drukken, was het helemaal gedaan met de tegenstand. Keeper Jelle Kniest had de 0-4 op zijn schoen maar faalde jammerlijk vanaf de penaltystip. Maar behalve hijzelf, omdat dit hem een krat bier kostte, zal daar niemand meer van wakker liggen.

En zo werd het een prachtige middag voor de velen die MvR gisterenmiddag achterna gereisd waren; Ze zagen een overtuigende overwinning van een team, inclusief wissels, A-junioren en technische staf, dat eenheid uitstraalt en de veerkracht toonde om de teleurstelling van het misgelopen kampioenschap om te zetten in de vastbeslotenheid om dan maar via de nacompetitie promotie af te dwingen.

Zondag rest, in de vorm van geducht tegenstander Vios Beltrum, ons de laatste horde op weg naar de 3e klas. We mogen er gerust vanuit gaan dat deze lastiger te nemen zal zijn dan die in Aalten. Maar met het niveau en de instelling van de laatste weken, moeten we zondag in Beltrum de kroon kunnen zetten op een uitstekend seizoen.

Om zo ook scheidende trainer John Neijenhuis het afscheidscadeau te bezorgen dat hij, net als de groep, meer dan verdient!

Tekst: Jos Marissink
Foto: Ed van der Graaf

Stand in deze klasse hier