NC l AGOVV piekt op het juiste moment, Terschuurse Boys kan met vakantie (FOTOREEKS)

De ‘Blauwen’ zijn er zaterdagmiddag in geslaagd de finale te bereiken van de nacompetitie in strijd om lijfsbehoud in de tweede klasse. Terschuurse Boys werd met 3-0 naar huis gestuurd en kan vakantie gaan houden, om vanaf september een gooi naar de titel te gaan doen in de derde klasse.

Een ietwat geflatteerde overwinning was het wel. De eerste vijftien minuten waren de elf pupillen van trainer Jerry Cooke heer en meester op sportpark Berg en Bos. Zeer gretig werd er aangevangen in deze halve finale nacompetitie tweede en derde klasse. Na dit kwartier kon Terschuurse Boys de organisatie vinden en controleerde het  resterende half uur van de eerste helft. De vijfmansverdediging van AGOVV’s vlaggenschip ondervond hier af en toe wel wat hinder van, maar de jonge goalie Mike Koldenhof, door de redactie uitgeroepen tot man of the match, wist telkens zijn doel schoon te houden. Pal voor het rustsignaal en tegen de verhouding in kreeg Marco Bosz prompt de bal ingespeeld en kon na een korte dribbel vrij uithalen om keeper Ceriel van Veldhuizen het nakijken te geven, 1-0.

Na twee wijzigingen te hebben aangebracht in het tweede bedrijf (Brentjens voor Daley en de gebroeders Van Geerenstein die onderling hadden gewisseld), besloot AGOVV’s hoofdtrainer aanvallender te gaan spelen. Het inbrengen van Yuri Brentjens legde hem geen windeieren. Tien minuten onderweg nam Brentjens de bal handig aan en wist met een schitterend afstandsschot zijn ploeg op een comfortabele 2-0 voorsprong te zetten. De ploeg uit Terschuur probeerde nog wel een aansluitingstreffer te forceren, wat af en toe gepaard ging met grof geweld, maar werd telkens door het terugvechtende AGOVV geblokt. In de 84e minuut was het Luca Hendriks die, net vers in het veld, de wedstrijd volledig op slot gooide met zijn goal. Na goed te zijn aangespeeld wist hij de Terschuurse sluitpost uit te kappen en vrij eenvoudig het derde doelpunt voor AGOVV van de middag te maken.

Zaterdagmiddag stond er een hecht en onoverwinnelijk team op het Apeldoornse kunstgras, waarin toch vaak bij het schrijven van de nabeschouwingen een aantal mensen te kort wordt gedaan.

Aanstaande zaterdag staat de finale op het programma. In de wedstrijd tussen OWIOS en AGOVV wordt bepaald wie volgend seizoen ook nog in de tweede klasse mag acteren en wie er noodgedwongen naar een niveau lager terug wordt gezet.

Klik HIER voor het fotoalbum

Door: René Hulshoff

Stand in deze klasse hier