NC: OWIOS naar finale nacompetitie tegen AGOVV

In de nacompetitie heeft OWIOS in de halve finale Hoevelaken verslagen. OWIOS won met 4-1. Hierdoor gaat OWIOS door naar de finale speelt het volgende week zaterdag tegen AGOVV.

In de eerste helft had OWIOS weinig te vrezen van Hoevelaken en pakte een comfortabele voorsprong. Eindelijk verzilverde OWIOS de kansen die het creëerde, waar het de voorgaande wedstrijden de kansen miste. Na een kwartier kwam OWIOS reeds op voorsprong. Aan de rechterkant kwam Cornell Balk er door en hij wachtte goed en legde de bal goed terug en het was Erik van Haagen die OWIOS op voorsprong kon zetten: 1-0. Vijf minuten later verdubbelde OWIOS de voorsprong.  Patrick Bastiaan zette met een prima pass Hendrik Uitslag aan het werk. Met een fraaie individuele actie speelde hij zichzelf vrij, maar zijn inzet belandde op de voeten van keeper Sjoerd Kloppenburg. De rebound was echter voor Cornell Balken hij tekende voor de 2-0. Na een half uur schoot Bennie Veldhoen met zijn linkerbeen langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor rust leek OWIOS op rozen te zitten. Een corner werd weggestompt door doelman Kloppenburg, maar de afvallende bal werd door Cornell Balk op een prachtige wijze tot doelpunt gepromoveerd en hij zette OWIOS op 3-0.

Na rust zat Hoevelaken veel beter in de wedstrijd. Reeds in de eerste minuut was het Patrick Kloppenburg die van dichtbij een corner binnenkopte: 3-1. Hier putte Hoevelaken moed uit en probeerde de aansluitingstreffer te maken. Met de lange mensen kwam het meeste gevaar uit dode spelmomenten van Hoevelaken. Dan was het elke keer alle hens aan dek. Na een uur had OWIOS het duel definitief in het slot kunnen gooien. Een mooie aanval over de rechterkant gaf Dennis de Boer uiteindelijke de voorzet op Hendrik Uitslag. Uitslag plukte de bal uit de lucht, maar schoot op de benen van keeper Kloppenburg. Even later testte Bennie Veldhoen met een vrije trap de keeperskwaliteiten van Sjoerd Kloppenburg, maar stijlvol werd de vrije trap uit het doel geranseld. Hoevelaken ging steeds meer risico nemen en daardoor kwam er voorin voor OWIOS meer ruimte. Hendrik Uitslag kon alleen richting het doel van Hoevelaken, maar de laatste man kon met een sliding tijdig het gevaar neutraliseren. Een kwartier voor tijd kwam OWIOS nog goed een weg. Een corner werd door Hoevelaken op de lat gekopt. Vlak voor het einde van de wedstrijd gooide Cornell Balk de wedstrijd definitief in het slot. Hij pikt een diepe bal op en omspeelt de keeper en kon vervolgens OWIOS definitief in veilige haven schieten.

De tweede horde in de nacompetitie heeft OWIOS genomen. Komende zaterdag 16 juni om 14.30 uur speelt OWIOS op sportpark Bovenmolen de finaleronde tegen de andere 2e klassser AGOVV. AGOVV won met 3-0 van Terschuurse Boys. De winnaar van OWIOS tegen AGOVV handhaaft zich in de 2e klasse en de verliezer degradeert naar de 3e klasse.

Opstelling: Ponstein, Boer, Snoek, Nagelhout, Boon, Van ‘t Hul, Bastiaan (78. Hamelink), Van Haagen, Veldhoen ©, Uitslag (80. Van den Hul), Balk

Scoreverloop:
’13 – 1-0 Erik van Haagen
’21 – 2-0 Cornell Balk
’42 – 3-0 Cornell Balk
’46 – 3-1 Patrick Kloppenburg
’83 – 4-1 Cornell Balk

Door: Jacko van den Bosch

Stand in deze klasse hier