Analyse 2017-18 l Valleivogels neemt afscheid van coach Dennis v/d Steen ” Derby’s tegen Scherpenzeel zal ik nooit vergeten”

Scherpenzeel – 26 mei 2018 kon Valleivogels zich opmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen 2017/2018 tegen Veensche Boys. Op sportpark Nijkerkerveen werd Veensche Boys met 1-4 verslagen.  Voor oefenmeester Dennis van der Steen was die zijn wedstrijd als coach van Valleivogels.

En zo werd het seizoen toch succesvol afgesloten met 5e plaats.  Onze verslaggevers nemen de tijd om het seizoen door te nemen met de succesvolle coach. Een coach die afscheid neemt na 4 seizoenen en wordt hoofdtrainer bij eerste klasser SV Sliedrecht.

 

Op de slotdag afgetekende zege op nummer 2,  waardiger kan het niet toch?

” Uit bij de nummer twee Veensche Boys speelde we de eerste helft op een manier waar we met het team de afgelopen 4 seizoenen veel energie en tijd in hebben gestoken. In balbezit fantastisch positie spelen, met veel positie wisselingen en als we de bal niet hadden, gelijk druk zetten om de bal snel weer te veroveren. Ik ben enorm trots dat we dit met onze staf en spelers hebben gerealiseerd. Ik ga met een zeer goed gevoel de club verlaten.”

Terugblik naar vorig seizoen waarin jullie netjes op 5e plek eindigen , tevreden ?

” Eerlijk gezegd ben ik niet tevreden met onze 5e plek. Ik denk dat wij met de kwaliteiten die er in de selectie zitten, bij de eerst 4 hadden moeten eindigen. Maar ga je relativeren na afloop, dan waren er dit seizoen teveel kleine dingen bij ons in het nadeel. Denk aan vakanties, blessures en privé aangelegenheden, waardoor we vaak in wisselde samenstellingen moesten spelen. Dit heeft er denk ik voor gezorgd dat we niet constant konden presteren. Dan is een 5e plek nog voldoende en moet je het accepteren.”

N.a.v je afscheid bij de club, wat is je mooiste moment(en) in 4 seizoenen?

” In vier seizoenen vele mooie momenten meegemaakt. Denk aan de eerste derby onder mijn leiding uit bij Scherpenzeel. We wonnen met 0-3. Met bij vlagen fantastisch voetbal. De overwinning uit bij Aalsmeer in de 2e klasse, in blessuretijd scoort invaller Stefan vd Brink de 0-1. Dit was tevens eindstand en we veroverde daar de periode. Maar ook diverse team activiteiten, zoals de eerste bij het Henschotermeer waar we om 6 uur in de ochtend moesten verzamelen. Iedereen was op tijd aanwezig. Toen wist ik, dit gaat en hele mooie periode worden bij Valleivogels. En verder die activiteiten die door de club zijn geïnitieerd zoals de opendag, het feest 70 jarig bestaan en het kampioensfeest in de 3e klasse.”

Wat waren minder mooie momenten?

” Dat was de blessure van Sven van Rossum. Een jaar lang revalideren door een afgescheurde kruisband. De uitschakeling voor promotie naar de 1e klasse uit bij KHC. Onnodige rode kaart kantelde de wedstrijd, juist op het moment dat we beter in ons spel kwamen. De pijnlijke constatering dat onze buurman het afgelopen seizoen in beide confrontaties ons volledig hebben afgetroefd.”

Hoe zal je Valleivogels herinneren?

” Valleivogels zal mij herinneren als een warme vereniging, waar iedereen met elkaar begaan is. Een grote supporters gare, die ons altijd heeft gesteund. De chemie met alle elftallen is uniek. Zie ook weer hoe men het kampioensfeest met elkaar vierde van ons 7e en 9e. Kippenvel!”

Hoe was je afscheid met de spelers en de staf?

” Het officiële afscheid is pas 29 juni met spelers en staf. Na afloop van de wedstrijd tegen AGOVV, heb ik officieel afscheid genomen van de supporters. Zeer mooie herinnering en de afsluiting met de gehele vereniging Op het lied van schouder aan schouder gaf voor mij precies aan hoe de vereniging er nu in staat. Mooie toekomst tegemoet, ook al kunnen er tegenslagen komen, we zullen dit met elkaar altijd kunnen overwinnen. Samen staan we sterk.”

©Door onze verslaggever

Meer over deze klasse vind je hier 

Persberichten/Kopij stuur je simpel in via deze pagina