NC l Spero moeizaam door, a.s zondag wacht de kraker tegen Bemmel

ELST – Vanaf de eerste minuut was het duel, met als inzet een plekje in de eerste klasse, een botsing van stijlen. Spero leunde vooral op fysieke kracht, compact spelen en speculerend op de lange bal. Eindstand 1-0.

Bon Boys zette daar het voetballende vermogen tegenover, via het middenveld naar voren. Hoewel de eerste kans voor de thuisploeg was, domineerde Bon Boys het grootste gedeelte van de eerste helft. Tegelijkertijd was het telkens oppassen voor de lange ballen op de gevaarlijke spitsen. Eén zo’n moment werd Bon Boys halverwege de eerste helft fataal. Weer kwam de diepe bal van achteruit en dit keer was die strijdwijze succesvol: 1-0.

Na rust was het eenrichtingsverkeer. Spero kreeg nog een goede mogelijkheid na een uitbraak, maar daar stonden tig van kansen van Bon Boys tegenover. Tot twee keer toe werd een bal van de lijn gehaald. Spero piepte en kraakte, de ene na de andere viel om met kramp, maar de onverzettelijke thuisploeg brak niet en haalde op het tandvlees de eindstreep. Natuurlijk had er door de drinkpauze en het vele tijdrekken van Spero nog minimaal vijf minuten bijgeteld moeten worden, maar toen de eerste emotie was weggezakt daalde toch ook de trots in. Het seizoen ‘17/’18 was een mooi seizoen, waarin het eerste elftal de achterban opnieuw wist te verleiden. Het was het seizoen van de prachtige duels tegen SDC’12, Achilles’12 en de negenklapper tegen Victoria. Het was  het seizoen waarin Bon Boys voor het eerst in de historie het tweedeklasserschap prolongeerde en overwinterde in het bekertoernooi. Met als absolute hoogtepunt de sensationele zege op een van de topclubs in de regio, de kersverse hoofdklasser SVZW.

KLIK HIER VOOR HET ALBUM