Betere slot kan DCS niet wensen, historisch kampioenschap in de derby tegen OBW (FOTOREEKS)

ZEVENAAR – In een zinderende finalewedstrijd tegen rivaal en stadsgenoot OBW is met een gelijkspel (3-3) DCS de terechte kampioen geworden. Daarmee keert de ploeg van vertrekkende trainer Willem Mulderij terug naar de 2e klasse.

De stadsderby DCS tegen OBW op 27 mei was de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen en de wedstrijd waarbij het kampioenschap door DCS werd gehaald. Het was een prachtig slotakkoord van een mooi en sportief seizoen voor beide verenigingen. Voor DCS was het seizoen perfect en fantastisch nadat de kampioensvlag kon  worden gehesen in de standsderby tegen buurman OBW.  Alle ingredienten waren aanwezig voor een spannende en zinderende kampioenswedstrijd. Vuurwerk, muziek, heel veel publiek, mooie weer, Gele kaarten, rode kaarten, veel doelpunten. Dat maakte daardoor deze wedstrijd ook historisch.

Mede door de instelling van buurman OBW die niet was komen fietsen om cadeaus uit te delen. Er was een strijd van bovenste plank. Goed leidende scheidsrechter Paul Coppens uit Nijmegen en zijn KNVB assistenten moesten alles uit de kast halen om dit tot een goed slot te kunnen brengen.

OBW nam brutaal de leiding , en sloot 1e helft af met een 1-3 voorsprong. Wat er in de rust is afgesproken is onbekend, maar de ploeg van Mulderij kwam energiek met veel strijd terug op 3-3. Daarna was het aftellen en met 1 oor luisteren naar de concurrenten uit Arnhem. Pas toen het goed nieuws kwam dat MASV punten had verloren tegen VDZ barstte het feest los.

Door : onze verslaggever

KLIK HIER VOOR HET FOTO ALBUM