NC Zaal l Tegenslag Madereros in playoffs tegen Sporting Harderwijk (FOTOREEKS)

Wijchen – Afgelopen vrijdag stond de eerste halve finale op het programma van de nacompetitie. Deze halve finale heeft als inzet de Eerste Divisie.  Eindstand 2-4.

Mocht Madereros als winnaar uit het tweeluik komen dan handhaaft de ploeg zich. Bij Sporting Harderwijk staat de derde promotie op rij op het spel en dus de overgang van Topklasse naar Eerste Divisie.

Net als de wedstrijd een week eerder, hadden beide ploegen te maken met de Ramadan. Dat was zeker in de tweede helft te merken, toen de kracht uit de lichamen van de spelers verdween.

In een gelijkopgaande eerste helft werden beide keepers bij regelmaat aan het werk gezet. Het was stuivertje wisselen welke ploeg er met enig geluk het doel schoon wist te houden. Het was dan ook een wonder dat beide ploegen de rust ingingen met de brilstand op het bord.

Dat veranderde in de tweede helft snel. Sporting Harderwijk kwam scherper uit de korte rustpauze. De ploeg kwam op dat moment dan ook niet onverdiend op voorsprong. Madereros was ietwat ontregeld en begon met het maken van schoonheidsfoutjes. Sporting Harderwijk wist daar dankbaar van te profiteren en liep uit naar een nul drie voorsprong.
Het was hét moment waarop Madereros wakker geschud werd. Knokte zich terug in de wedstrijd middels de aansluitingstreffer. De Harderwijkers kregen een ‘hongerklop’ en nu leek het tij te keren. Onze jongens scoorde de twee drie en de gelijkmaker hing in de lucht. Het slotoffensief werd ingezet, maar weer een fout leverde de twee vier eindstand op.

De returnwedstrijd kan alle kanten op gaan. Het is zeker nog niet gespeeld. Vrijdag 1 juni de return in Sporthal De Sypel Harderwijk. Aftrap om negen uur.

Door: Ivo Schaap

Meer zaalvoetbal vind je hier

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM