SC NEC overleeft onweer en storm van Stevo, wint 3e periode op laatste speeldag

Zondag j.l. moest de Sportclub NEC aantreden voor de laatste competitie wedstrijd. Thuis tegen Stevo en deze twee ploegen konden beide nog de periode titel pakken maar ook Heino en Longa’30 konden nog een rol gaan spelen. Eindstand 2-2.

NEC begon sterk aan de wedstrijd met goed verzorgt voetbal.In het goal stond wederom Julian Kootstra eigenlijk keeper bij het tweede elftal en hij mag zeker terug kijken op een goed optreden. NEC liet de bal goed rond gaan en zette gelijk druk na voren. Fojez Zia gaf een uitstekende paas aan Younes Lima die de bal bekeken in de korte hoek tikte 1-0. NEC bleef scherp en ze waren vastberaden om de laatste periode te grijpen. Fojez Zia ging er op rechts vandoor en schoot de bal hard de boven hoek binnen een geweldig doelpunt. NEC zat op rozen.

De eerste helft had Stevo weinig in te breng en de paar kleine kansjes stond Julian op zijn post. NEC had het zich zelf misschien nog makkelijker kunnen maken en de 3-0 moeten maken maar bij de 2-0 stand mochten de mannen na de thee. Toen de mannen voor de tweede helft het veld op mochten kwam de regen er met bakken uit. Ook het eerste kwartier was er nog weinig aan de hand ook toen kreeg NEC nog mogelijkheden om uit te lopen na de 3-0. Maar ze lieten dit achterwege. Stevo kreeg een corner en met hun lengte kunnen die natuurlijk gevaarlijk worden en inderdaad de kopbal werd goed binnen gekopt. Stevo rook weer mogelijkheden NEC werd terug gedrongen. De druk nam toe.

 

NEC leek er niet meer uit te komen maar Fojez Zia drong het strafschop gebied binnen en leek toch van achteren aan getikt te worden. maar de goed leidende scheidsrechter liet door spelen in de tegen aanval kreeg Stevo een vrije trap die knap werd ingeschoten en zo stond het 2-2. Het bleef onder tussen regenen maar ook de onweer kwam dichterbij. Zo dichtbij dat ook hier de wedstrijd terecht moest worden stil gelegd met nog 6 minuten te gaan. Net voordat de wedstrijd definitief gestaakt zou moeten worden ging de scheidsrechter toch weer het veld op. Gelijk een harde knal maar de afstand was groot genoeg vond hij. NEC overleefde de druk en pakte de derde periode.  Donderdag avond wacht de uit wedstrijd tegen Rohda Raalte

 

Stand in deze klasse hier