VIOS besluit het seizoen met een overwinning tegen SDS’55

VIOS heeft zaterdag in de laatste competitieronde een zwaarbevochten 1-0 zege behaald op SDS’55. Veel blije gezichten leverde dit niet op, want Hoevelaken stelde door een overwinning de plek in de nacompetitie om promotie veilig.

Vooraf was er nog enige hoop op een goede afloop en VIOS trok vanaf de aftrap ten aanval. Na 11 minuten was het Dennis de Jong, die VIOS met een bekeken schuiver op voorsprong bracht. SDS’55, dat nog een punt nodig had om zich veilig te spelen, herstelde zich echter snel van de vroege tegengoel en streed echter voor iedere meter, zodat ondanks het warme weer, het tempo in de wedstrijd hoog bleef. Voetballend was het echter matig, waardoor er voor de beide doelen weinig te beleven viel.

Ondanks dat zich in de rust aftekende, dat de uitslag in Vaassen niet meer van belang zou zijn, weigerde SDS te capituleren en ging het na rust op zoek naar de gelijkmaker. Uit corners en vrije trappen werd het enkele malen dreigend voor het doel van VIOS, maar de solide keepende Bahatin Selçuk hield zijn doel schoon. De enige keer dat hij gepasseerd werd, was het invaller Levi Tuasela die te hulp schoot door een kopbal van Martien van den Berg van de lijn te halen. VIOS bleef moeite houden met het felle spel van SDS en wist nauwelijks meer gevaar te stichten zodat de vroege openingsgoal uiteindelijk de winnende bleek.

VIOS eindigde de competitie als 4e en kan zich gaan opmaken voor een hernieuwd seizoen in de 3e klasse. Dat zal gebeuren zonder Daan Eggink (lager), Dennis Gerritsen (Columbia) en Mucahid Kiliç (WSV), die na afloop afscheid namen van de VIOS supporters.

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier