Voorbeschouwing Gelderse Derby in de 3e Divisie, DVS’33 Ermelo – VVOG

In de laatste speelronde van de reguliere competitie heeft DVS’33 Ermelo in de derby thuis tegen VVOG nog steeds een belang, dat de eer van de regio overschrijdt. Ondanks de nederlaag afgelopen zaterdag is er voor de geelzwarten nog steeds een kans op het bereiken van de nacompetitie. Dan moet er in ieder geval gewonnen worden van de Harderwijkers, die al veilig zijn.

Verder zijn de Ermeloërs afhankelijk van het resultaat op “Houtrust”, waar Scheveningen (in het bezit van de tweede periode) Jong FC Volendam ontvangt. Die leiden de dans om de derde periode met een voorsprong van twee punten op DVS. De “Schollekoppen” zijn gegarandeerd om als hoogst geklasseerde periodekampioen in te gaan, als zij de drie punten aan de wijdbroeken laten. Die zijn dan winnaar van de laatste periode. Een gelijkspel vormt het minste scenario voor de kustbewoners, omdat de club uit Ermelo dan de derde periode pakt en hen op de ranglijst passeert. Winst voor de groenzwarten op de Volendammers is het gunstigst voor de Noordzeevissers, waarbij de geelzwarten eveneens aan het toetje mogen beginnen voor promotie naar de Tweede Divisie.
De Ermeloërs schoten zichzelf afgelopen zaterdag in de voet door na tweemaal een voorsprong genomen te hebben met 3-2 verloor van ACV, dat bij verlies gedegradeerd zou zijn. Daarmee kwam er een einde aan een Ermelose reeks van tien wedstrijden, waarin zij ongeslagen bleven en slechts twee punten verspeelden. VVOG was voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys al veilig en heeft het vizier al op het komende seizoen gericht. Dat gebeurde al qua spelconcept, waar de vervroegd aangetreden oefenmeester Hennie in ’t Hof zijn ploeg bepalender wil laten voetballen. Wat speelwijze zitten de groenwitten dus in een overgangsfase. Hoe de Harderwijkers in Ermelo zullen aantreden, is nog een vraagteken. Een blamage, zoals in januari op “De Strokel”, waar DVS met een historische 0-6 won, zullen zij zeker willen voorkomen; liefst door de geelzwarten puntverlies toe te brengen en hen zo de voet naar de nacompetitie dwars te zetten.
De, momenteel zeker, meest aansprekende derby van de Veluwe, die om 14:30 uur begint aan de Ermelose Sportlaan, zal onder leiding staan van een Veluwenaar, nl. dhr. G. Keijl uit Heerde. De arbiter van de Noord-Veluwe fluit zo ongeveer evenveel in de Tweede Divisie als in de Derde-. VVOG floot hij deze jaargang nog niet, maar bij de wedstrijd Magreb’90-DVS’33 Ermelo op paasmaandag noteerde hij zeven treffers voor de geelzwarten en voor de thuisclub.

Bron: DVS’33

Stand in deze klasse hier