Jack de Gier tekent voor drie seizoenen als hoofdtrainer NEC ” Ik zie het als een enorme eer en uitdaging”

Nijmegen – Jack de Gier is per 1 juli de nieuwe hoofdtrainer/coach van N.E.C.. De 49-jarige oefenmeester komt over van Almere City en tekent een contract voor drie seizoenen. De Gier is verre van een vreemde voor N.E.C., in de periode van 1998 tot 2001 was hij reeds als speler actief in Nijmegen en van 2013 tot 2015 stond hij onder contract als assistent-trainer, jeugdtrainer en als trainer van de beloften.

Remco Oversier licht de komst van De Gier toe: “We hebben de afgelopen week hard gewerkt aan het samenstellen van het profiel voor onze nieuwe hoofdtrainer/coach. Op basis van dit profiel hebben we een lijst met mogelijke kandidaten gemaakt, waarbij Jack bij ons de absolute nummer één was. In de gesprekken die wij met Jack hebben gevoerd bleek onze visie op voetbalinhoudelijk en op menselijk vlak al snel op een lijn te liggen, waardoor we direct stevig door hebben kunnen pakken.”

“Niet alleen heeft Jack de afgelopen jaren geweldig werk geleverd bij Almere, ook kent hij N.E.C. zowel als speler en als trainer van haver tot gort en weet hij wat er hier wordt gevraagd door de organisatie én de achterban. Het is daarnaast erg prettig dat we Jack nu al aan ons hebben kunnen binden, zodat we samen met hem ook de rest van de selectie met zorg kunnen samenstellen. We kijken enorm uit naar de samenwerking met Jack en wensen hem veel succes. Tevens danken wij Almere City voor hun constructieve houding bij het tot stand brengen van de overstap van Jack naar N.E.C.”, aldus de technisch directeur.


De Gier over zijn overstap naar N.E.C.: “Ik heb de afgelopen jaren een geweldige tijd gehad bij Almere City, waar ik met alle plezier en passie had willen blijven. N.E.C. is echter mijn club en de enige club die mij in verleiding kon brengen om Almere te verlaten. Ik zie het als een enorme eer en uitdaging om met alles en iedereen in en rondom N.E.C. te bouwen aan de toekomst van de club en hoop hier samen weer succes te beleven.”

Volgende week dinsdag zal Jack de Gier officieel gepresenteerd worden in het Goffertstadion.

 

Meer over NEC vind je hier