Tweede Divisie: Drie Gelderse clubs op laatste speeldag in degradatiegevaar

Spakenburg en Jong Vitesse zullen komend seizoen in de Tweede Divisie de plek van de degradanten Achilles’29 en De Dijk innemen. Vijf clubs strijden op de laatste speeldag nog om bij de eerste veertien in de eindstand te eindigen en een nacompetitie met UNA, Quick (H), JVC Cuijk, Scheveningen, Jong Almere City en waarschijnlijk Jong FC Volendam (of DVS’33 Ermelo) te ontlopen.

Op basis van de huidige stand eindigt TEC als nummer 16 van de Tweede Divisie en speelt de ploeg uit Tiel op 30 mei en 2 juni tegen Jong FC Volendam of Jong Almere City in de halve finale voor handhaving. Op 6 en 9 juni volgt voor de winnaar van dat tweeluik dan de finale. Op de laatste speeldag kan TEC door de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg te winnen in theorie nog een stap richting de veilige plek 14 zetten. Dan is TEC wel afhankelijk van de resultaten van FC Lisse (Jong Sparta thuis) en FC Lienden (Achilles’29 uit). De Treffers en Lienden kunnen net als TEC ook nog op de 15e plek eindigen wanneer ze op de laatste speeldag geen resultaat halen tegen een al gedegradeerde opponent. De Treffers speelt in Amsterdam tegen De Dijk.

De nummer 15 van de ranglijst treft met JVC Cuijk een relatief eenvoudige tegenstander. De ploeg uit Cuijk won de tweede periodetitel maar verloor de laatste vijf wedstrijden en is inmiddels afgezakt naar de middenmoot van de zondagse Derde Divisie. De Treffers en Lienden hebben handhaving in eigen hand en hebben zaterdag voldoende aan een overwinning om ook volgend seizoen in de Tweede Divisie te spelen.

Door de Redactie

Stand in deze klasse hier