Finale Play-offs Eredivisie l GUESS WHO’S BACK (SAMENVATTING)

Doetinchem – De Graafschap is terug in de Eredivisie! De Superboeren wonnen zondag in stadion De Vijverberg met 2-1 van Almere City FC. En dat was voldoende na de 1-1 van afgelopen donderdag. In een ware thriller scoorden Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens. 

Heksenketel


De spanning was al dagenlang voelbaar in Doetinchem en omgeving. Veel oud-spelers wilden ook dolgraag bij de wedstrijd aanwezig zijn, waaronder Vincent Vermeij. Hij schoot De Graafschap in 2015 bij FC Volendam naar de Eredivisie en voorspelde voor vandaag een 3-1 zege. Met een – opnieuw – schitterende sfeeractie werden de Superboeren en Almere welkom geheten in een regelrechte heksenketel.

0-1 van Hoefdraad

In de beginfase was het vooral spannend en hadden de twee ploegen moeite om tot echt uitgespeelde kansen te komen. De Graafschap probeerde het wel tweemaal: zowel Tarik Tissoudali als Youssef El Jebli schoot naast. Aan de andere kant probeerde Almere het enkele keren van afstand. Tien minuten voor rust deed Silvester van der Water dat ook, waarna Filip Bednarek keerde. In de rebound schoot Jergé Hoefdraad de 0-1 binnen.

Tissoudali zorgt voor 1-1

Op slag van rust schoot Mark Diemers krachtig, maar tikte Chiel Kramer zijn schot uit de kruising. In de blessuretijd van de eerste helft viel de 1-1 alsnog. Tissoudali tikte van dichtbij de 1-1 binnen na een geweldige actie van Fabian Serrarens. In de tweede helft plukte Bednarek een kopbal van Mirani en maakte Lars Nieuwpoort, die goed speelde, bijna een eigen goal.

EREDIVISIE!

De thriller, die natuurlijk ook weer werd bekeken door de joker, was nog lang niet voorbij. Almere bleef een lastig te bespelen ploeg, maar De Graafschap kwam bovendrijven. Een vrije trap van Daryl van Mieghem belandde op de paal, waarna Serrarens de 2-1 binnen schoot. Het leidde tot grote vreugde op de tribunes. Klaasen redde daarna de wedstrijd voor De Graafschap met een bal van de lijn! EREDIVISIE is terug in Doetinchem!

De Graafschap – Almere City FC: 2-1

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jergé Hoefdraad (36.), 1-1 Tarik Tissoudali (45+2.), 2-1 Fabian Serrarens (67.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, El Jebli (72. Olijve), Klaasen; Van Mieghem (84. Van Diermen), Serrarens en Tissoudali (55. Van den Hurk).

Opstelling Almere City FC: Kramer; Hammouti, Mac-Intosch ©, Mirani, Owusu; Vet, Hoefdraad (82. Walian), Salasiwa; Van der Water (68. Valpoort), MacDonald en Vaarnold (79. Dennis van der Heijden).

Gele kaart(en) De Graafschap: Klaasen (82.), Van den Hurk (84.)

Gele kaart(en) Almere City FC: Salasiwa (67.), Valpoort (71.), Vet (80.), Van der Heijden (89.)

 

Meer over de Graafschap hier