VSCO’61 speelt zich definitief veilig na zege op rodelantaarndrager ESA

Door een 2-0 overwinning op ESA uit Arnhem weet VSCO’61 in de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen zich definitief veilig te spelen. Een mooi resultaat na de promotie van afgelopen seizoen. Eindstand 2-0. 

De eerste helft valt niet veel te beleven. De eerste doelrijpe kans is in de 25e minuut. Een vrije trap van Gert Schreurs gaat namens VSCO’61 net naast. Ook VSCO-spits is dichtbij een treffer, maar uit een voorzet van Martijn Pluim weet Van der Velde niet te scoren. Drie minuten voor rust lukt dat Thomas van de Kolk wel. Met een sublieme boogbal scoort hij in de verre hoek (1-0).

De tweede helft biedt meer spektakel. ESA dat voor haar laatste kans strijdt, gaat volop in de aanval. VSCO’61 laat na om de wedstrijd vroegtijdig op sloot te gooien. In de 69e minuut weet VSCO-doelman een penalty van Thom Mutgeert op een geweldige wijze te stoppen. De wedstrijd vliegt hierna alle kanten op. Martijn Pluim lijkt VSCO’61 definitief de overwinning te brengen, maar zijn geplaatst schot belandt op de onderkant lat.

In de slotfase weet de ingevallen Bart Schoonhoven wel een einde te brengen aan alle onzekerheid. Op zijn karakteristieke wijze weet hij de 2-0 te scoren. VSCO’61 weet zich hierdoor te handhaven in de tweede klasse en kan zich voor volgende week opmaken voor de uitwedstrijd tegen kampioen Scherpenzeel.

Door: Bert Schipper

Stand in deze klasse hier