VIOS en Stroe schieten niets op met gelijkspel, hoofdrol scheidsrechter (2-2)

VIOS had voorafgaand aan de wedstrijd een reële kans op het behalen van de nacompetitie. Daartoe zou wel gewonnen moeten worden bij Stroe, dat tegen degradatie vecht. In een rommelige wedstrijd, waarin scheidsrechter Ten Berge kwistig met kaarten strooide, bleven beide ploegen steken op 2-2.
In de eerste helft was het vooral een gezapig potje. VIOS had veel de bal, hanteerde een te laag tempo en Stroe had zich helemaal ingegraven. VIOS probeerde zich door de hechte verdediging te murwen, maar via snelle uitvallen was Stroe de gevaarlijkste ploeg. Nadat Stroe al een paar speldenprikken gegeven, kwam de thuisploeg halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Een voorzet werd door Roy Groeneveld via de onderkant van de lat binnengewerkt. Dit maakte VIOS wakker en zij ging beter voetballen. Nog voor rust viel de gelijkmaker toen Rick van ’t Einde op aangeven van Noah Tuasela met de knie scoorde.


In de tweede helft begon Stroe vol aan te dringen en kwam VIOS enkele keren goed weg. Maar na een corner (waar veel ophef over was), bracht Tuasela VIOS op voorsprong. Hij tikte na het loslaten van de keeper Tom de Groot 1-2 binnen.
Maar na deze goal was het scheidsrechter ten Berge die de hoofdrol compleet opeiste. Hij gaf Mucahid Kiliç eerst geel vanwege te weinig afstand bij een vrije trap en daarna gelijk weer geel voor commentaar, zodat VIOS met 10 man door moest. Stroe profiteerde al snel van de numerieke meerderheid en kwam op 2-2 door een afstandsknal van Bob van de Hudding. Na een opstootje moest kon ook Stroe speler Roy Kruse inrukken wegens natrappen, zodat ook in dit opzicht de wedstrijd weer in evenwicht kwam. VIOS probeerde het via afstandsschoten en kreeg enkele kleine kansen. Vlak voor tijd kreeg ook Tuasela nog rood voorgeschoteld en opnieuw in ondertal ontsnapte VIOS in blessuretijd toen van de Hudding nog de paal raakte
Met dit gelijke spel schoten beide ploegen niets op. VIOS heeft slechts nog een theoretische kans op het behalen van de nacompetitie en is volgende week, als SDS’55 op bezoek komt in Vaassen afhankelijk van de resultaten op de andere velden.

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier