OWIOS speelt knap gelijk tegen sterk AVW ‘66 (FOTOREEKS)

In een spannend en meeslepend duel in een hoog tempo en veel kansen eindigde de wedstrijd toch in een 0-0. Beide ploegen gingen tot het laatst vol voor de winst, maar uiteindelijk hielden de keepers het doel schoon. AVW ’66 wilde winnen om de 3e plaats te pakken voor de vervangende periode en OWIOS wilde winnen om het in de strijd tegen degradatie weer in eigen hand te hebben. Komende week kan OWIOS weer vol aan de bak.

Voor trainer Guido Vlierhuis was het even puzzelen met blessuregevallen van Nabil Essaddouqi, William van den Hul en Ben Snoek. Maar vanaf het begin stond er een team die vol de strijd aan ging tegen het fysiek sterke AVW ’66. Reeds binnen de minuut had OWIOS de eerste corner, van de vele die nog zouden volgen, te pakken. Na 10 minuten was wederom Cornell Balk er langs, maar zijn voorzet was net te scherp. In de tegenaanval diende Herold Ponstein in te grijpen, nadat een voorzet voor het doel gekopt werd door Ivo Rigter. Enkele minuten later was er een enorme scrimmage voor het doel van OWIOS, maar met lijf en ledematen werd de bal geblokt en weggewerkt door de verdediging. Na een half uur had OWIOS een beste kans. Met een mooie individuele actie zette Erik van Haagen Cornell Balk vrij voor de keeper. Zijn hard ingeschoten schot werd door keeper Joep Smulders met een reflex uit het doel geranseld. Even later smoorde een schot van AVW ’66 vanaf de 16 in een mêlee van verdedigers. Na een half uur timede Bennie Veldhoen goed, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Vlak voor rust kwam Erik van Haagen nog twee keer in kansrijke positie. Eerst werd hij vrij gespeeld op de 16, maar zijn schot ging hoog over. Vlak voor rust ontving de actieve Patrick Bastiaan de bal in het strafschopgebied en hij legde terug op Erik van Haagen. Zijn hard ingeschoten bal werd op sublieme manier tot corner verwerkt door Joep Smulders.

Na rust was de eerste kans weer voor OWIOS. Een snel genomen vrije trap van Hendrik Uitslag bereikte Cornell Balk en zijn inzet werd gekeerd door keeper Smulders en de rebound ging net aan Patrick Bastiaan voorbij. Daarna kreeg AVW ’66 enkele mogelijkheden. Eerst werd een vrije schietkans ver naast geschoten. Enkele minuten later kopte spits Robin van Otegem over het doel van Herold Ponstein. In de volgende aanval was keeper Ponstein op tijd uit het doel om een voorzet te onderscheppen voordat de spitsen van AVW ’66 gevaarlijk konden worden. Een kwartier voor tijd werd een doelpunt van OWIOS afgekeurd wegens buitenspel en in de tegenaanval diende Ponstein alweer handelend op te treden. Even later kroop OWIOS door het oog van de naald. Een voorzet werd met een uiterste krachtinspanning door Hendri Nagelhout weggehaald, maar de bal werd panklaar gelegd voor één van de aanvallers van AVW ’66. Maar hij schrok zo van deze kans dat hij hopeloos faalde. Even later was de mogelijkheid weer voor OWIOS. Een prima steekpass van aanvoerder Bennie Veldhoen bereikte Cornell Balk en zijn voorzet op rechtsback (!) Dennis de Boer werd door laatstgenoemde net voorlangs geschoten. In blessuretijd gingen beide ploegen in deze slijtageslag nog vol voor de winst. Een voorzet van Cornell Balk was net te scherp om binnen te lopen. Vlak voor het eindsignaal kwam OWIOS nog goed weg. In een scrimmage in het strafschopgebied hobbelde de bal voor OWIOS gelukkig aan de goede kant van de paal over de achterlijn. Na 5 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kaya af voor de wedstrijd en eindigde een boeiende wedstrijd in 0-0. Beide ploegen hadden gehoopt op meer.

Achteraf was het een belangrijk punt voor AVW ’66, want door het verlies van Blauw-Geel ’55 staat AVW ’66 op de 3e plaats met 1 punt voorsprong en heeft het in eigen hand. OWIOS kreeg er 1 punt bij en heeft hierdoor nog twee ploegen in het vizier. OWIOS heeft het in de laatste wedstrijd alleen niet in eigen hand.

Komend weekend is een belangrijk weekend in de 2e klasse G. OWIOS staat 2 punten achter op VVOP, welke met 9-2 klop kreeg van kampioen Scherpenzeel en 3 punten achter op Renswoude. Komende week speelt VVOP tegen sv Lelystad ’67. Bij winst kunnen beide ploegen de 3e periode pakken. VVOP strijdt tegen degradatie en sv Lelystad ’67 kan het seizoen op een positieve manier afsluiten. Renswoude neemt het op tegen AGOVV. OWIOS speelt komende week thuis tegen Blauw-Geel ’55. Om een periode te pakken heeft Blauw-Geel ’55 het niet meer in eigen hand en is afhankelijk van andere resultaten. Om de laatste strohalm te pakken, telt voor OWIOS volgende week alleen een overwinning. Met een overwinning dient er nog wel gekeken te worden naar de resultaten op de andere velden bij VVOP en Renswoude. Met een verlies van Renswoude of een verlies of gelijkspel van VVOP, zou OWIOS het 2e klasserschap veilig stellen doordat het een beter doelsaldo heeft. Met de tomeloze inzet zoals deze tegen AVW ’66 op de grasmat gelegd werd, zijn er voor OWIOS zeker kansen tegen Blauw-Geel ’55 voor een overwinning.

Komende week speelt OWIOS de thuiswedstrijd tegen Blauw-Geel ‘55. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling:  Ponstein, Boer, Van de Wetering, Nagelhout ©, Boon, Van ’t Hul, Bastiaan (86. Vorsselman), Van Haagen (82. Hamelink), Veldhoen ©, Uitslag (90. Korenberg), Balk

Klik HIER voor het fotoalbum

Foto’s: Henrico fotografie
Tekst: Jacko van den Bosch

Stand in deze klasse hier