Vanavond volledig programma 5e klasse C: spannende strijd om kampioenschap en periodetitel

In de 5e klasse C staat vanavond een vrijwel volledig competitieronde op het programma, alleen subtopper VV Stokkum en middenmoter SV Babberich zijn vrij. In deze spannende kelderklasse strijden koploper RKSV ’t Peeske en Loo om het kampioenschap en proberen Zelhem en Etten via de derde periodetitel alsnog de nacompetitie te bereiken.

Met nog drie speeldagen is ’t Peeske de trotse koploper van de 5e klasse C. De club uit Beek heeft een voorsprong van twee punten op het verrassend goed presterende Loo. Koploper ’t Peeske speelt vanavond thuis op Sportpark De Kolkstede tegen laagvlieger NVC Netterden en ontvangt zondag middenmoter Wolfersveen. Op de laatste speeldag kan de club van de vertrekkende trainer Eric Arentsen dan bij buurman Stokkum het felbegeerde kampioenschap vieren. De enige overgebleven achtervolger Loo heeft niet alleen twee punten minder maar ook een slechter doelsaldo en een zwaarder programma. De winnaar van de tweede periodetitel speelt vanavond thuis tegen Halle, de winnaar van de eerste periodetitel en zondag tegen nummer drie Etten. Op de laatste speeldag wacht de ploeg van trainer Herko Engelsman een uitwedstrijd tegen Wolfersveen.

Met name vanwege het geringe aantal van 16 tegentreffers lijkt ’t Peeske de degradatie van vorig seizoen direct weer ongedaan te maken en met de nieuwe trainer Michel Buiting weer terug te keren in de vierde klasse. Opvallend genoeg won ’t Peeske geen periodetitel, waardoor er geen vervangende periodekampioen aan de nacompetitie kan deelnemen. Halle en Loo zijn als periodekampioen al wel geplaatst voor de nacompetitie en de strijd om de derde periodetitel gaat normaal gesproken tussen Zelhem en Etten.

Het als vierde geklasseerde Zelhem is nog ongeslagen in de derde periode en heeft een voorsprong van drie punten op Etten. Wanneer Zelhem uit de resterende drie wedstrijden minimaal zeven punten haalt is het verzekerd van de nacompetitie. Zelhem speelt vanavond uit tegen Wolfersveen en zondag uit tegen Gelders Eiland. Op de laatste speeldag wacht een thuisduel tegen NVC Netterden. Etten treft VVL en Gelders Eiland thuis en speelt zondag de lastige uitwedstrijd tegen Loo.

Door de Redactie