Persbericht l SV Orion Nijmegen heeft grijpt net naast ‘Beste Jeugdopleiding’ amateurs

Nijmegen – “We grijpen net naast de eerste plaats in de verkiezing voor Beste Jeugdopleiding bij de Rinus Michels Awards. Maar de erkenning voor het ingezette beleid voelt fantastisch: onze jeugdopleiding behoort tot de drie beste van de Nederlandse amateurclubs”, onderstreept hoofd jeugdopleiding Maarten van Helvoirt.

“Ik ben supertrots op al onze jeugdtrainers en ondersteunend kader die deze erkenning dubbel-en-dwars verdienen.”

Ronald Koeman (m.) maakt de winnaar bekend van de ‘Beste Jeugdopleiding amateurclubs 2018’.

Tijdens het Nederlands Trainerscongres op 11 mei 2018 maakte Ronald Koeman namens de jury de winnaars bekend. Naast SV Orion uit Nijmegen waren ook DZC’68 uit Doetinchem en Westlandia uit Naaldwijk genomineerd voor deze award. Westlandia ging er uiteindelijk met de Award vandoor. Het vakblad ‘De Voetbaltrainer’ is initiatiefnemer voor de jaarlijkse verkiezing, die door de KNVB en de trainersbonden ondersteund wordt.

Guus Hiddink (l.) feliciteert Maarten van Helvoirt (r.) met de behaalde klassering.

Prachtig juryrapport
Het juryrapport is er één om trots op te zijn. Maarten somt op waarom de KNVB Orion genomineerd heeft. “De bond prijst het brede voetbalaanbod voor de jeugd – breedtesport, selectievoetbal, meidenvoetbal – en het  goede opleidingsplan met een duidelijke visie die onder dit aanbod liggen. Bovendien brengen onze selectietrainers dit opleidingsplan daadwerkelijk in praktijk en begeleidt Orion hen hier actief bij. Verder heeft Orion een ontwikkelgerichte houding wat blijkt uit onze recente KNVB certificering tot ‘Lokale jeugdopleiding’, maar ook uit de snelle implementatie van nieuwe spelvormen zoals die bij de O8- en O9-jeugd zijn ingevoerd. Tot slot is jury positief over het uitstekende pedagogische klimaat binnen Orion”, noemt Maarten. “De selectieteams hebben elk een trainer met een pedagogische achtergrond zoals PABO of ALO en de trainers krijgen van Quincy Elvira (methodologisch adviseur) een goede coaching hierin”, legt Maarten bevlogen uit. “Overigens kijkt de bond bij de beoordeling naar het gehele jeugdbeleid binnen de vereniging, maar meten ze de prestaties vooral af aan het selectievoetbal. Binnen Orion streven we er naar om onze opleidingsprincipes ook zo veel mogelijk door te trekken naar alle jeugdteams.”

Op onze website meer info over de peilers onder onze jeugdopleiding, zie hier

MEER OVER ORION VIND JE HIER 

Stuur je persbericht/kopij in via deze pagina