SV Epe Dames voor tweede seizoen op rij kampioen na zege op Oene

Alles en iedereen was er klaar voor. Een prachtige ambiance. Oene had geweldige sfeer acties en heeft er alles aan gedaan om het vrouwen voetbal in een goed daglicht te zetten. Dit hebben zij prima gedaan en hieraan kun je zien dat bij Oene het vrouwenvoetbal in een hoog vaandel staat. Daar kunnen heel veel clubs nog wat van leren.

De wedstrijd begon voor Epe zeer twijfelachtig. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig. Epe kwam er dan in het eerste half uur ook niet echt aan te pas. Oene was veel feller en won bijna alle duels. Bijna, want wij hadden Willemijn Nitert op de beste speelster van Oene gezet en dit deed zij uitstekend. Willemijn won alles tot frustratie van haar tegenstander.
Het was wel in de 27ste de 1-0 voor Oene. De geslepen spits van Oene heeft zoals voor de wedstrijd in de bespreking al gezegd maar 1 kans nodig. Dit had ze ook en schoot knap binnen. Oene had vrij spel aan de rechter kant en wist deze goed te benutten en Epe liep achter de feiten aan.


Na deze goal leek het of Epe het schroom van zich af gooide en wist dat het alles op alles moest zetten om de wedstrijd te doen kantelen. Zoals al gezegd was het voetballend niet goed en ervoor gekozen om met Melissa de lange bal te zoeken op de lopende mensen. Dit werkte en Oene had het er lastig mee. In de 31ste minuut de 1-1. Wij scoren heel veel uit standaard situaties wat echt een wapen van ons is. Anne-marijn Smit kopte nog op Dorien Regtering de keeper van Oene, maar in de rebound was Manon Roosjen er als de kippe bij om de 1-1 binnen te schieten. Epe leefde weer en nam het heft in handen. 3 minuten een vrije trap van Manon. Deze vloog onderkant lat(volgens vele al achter de lijn) uit het goal. Rochel Dijkgraaf schoot voor alle duidelijkheid de bal in het net 1-2. Met deze stand gingen we rusten.
In de rust verteld aan de dames wat er mis ging en wat er beter moest. Dit ook gedaan en 1 aanpassing. Miranda eruit en de snelle Tess Schut die zeer goed inviel erin.
In de 2e helft was duidelijk dat Epe conditioneel veel verder was dan Oene. Het was voornamelijk 1 richtings verkeer in de 2e helft. Oene was nog wel gevaarlijk via afstandschoten en voetbalde bij vlagen zeer goed onder de druk van Epe uit. Epe kwam dan ook op een knullige manier op 1-3. De aanvoerster van Oene schoot de bal op haar eigen paal en via de keepster belandde deze in het goal. Dit moest genoeg zijn maar spanning en zenuwen waren er nog steeds. Vooral bij de trainer Melvin van Schoonhoven. Uiteindelijk wederom uit een standaard en zoals zo vaak de combinatie Melissa/Manon. De 1-4. Een geweldige trap en een geweldige kopbal maakte het feestje bijna compleet. Bijna, want Epe was nog niet klaar met scoren. Een paar verse wissels erin. Shemara van Gortel Isabelle Scheffel en Fleur Logen erin. Dit zorgde voor fris elan en Epe scoorde nog 2x uit een vrije trap van melissa was het dit keer Anne die de 1-5 binnen tikte. In de laatste minuten mocht Tess de 1-6 maken. Een sublieme aanname en een geweldige steekpass van Fleur op Tess. Het feestje was compleet en iedereen sprinte het veld in. Niet veel later floot de scheidsrechter af.

Alles en iedereen viel elkaar in de armen. Het kippenvel op de armen en de tranen in de ogen bij de trainer. De dames en staf hebben het weer geflikt. In amper 2 jaar tijd, 2 kampioenschappen binnen halen en een beker winnen. Dat is UNIEK en dat brengt ons van de 4e naar de 2e klasse. Wat een geweldig seizoen. Wij hadden als doelstelling als kerverse 3e klasser om bij de top 5 te eindigen en te hopen op een periode, een jaartje rijpen in deze klasse zou niet verkeerd zijn . Toen in de winterstop bleek dat wij bovenaan aan stonden hebben wij met z’n allen afgesproken dat wij vol voor het kampioenschap zouden gaan. Dit is ook duidelijk gelukt. Wat een geweldig team, wat moeten wij trots zijn op onze dames. Ook binnen Epe moeten wij zeer trots zijn op deze dames. Zij zijn toch het ‘vlaggenschip’ in het vrouwenvoetbal bij Epe en weet uitstekend prestaties te leveren. Op naar de 2e klasse!!!

 

Door: Melvin Van Schoonhoven

Meer damesvoetbal vind je hier