Lelijke en doelpuntrijke misstap voor Arnhemia tegen Basteom: 5-3 verlies

Een dag voor Arnhemia waar het maar zo zou kunnen gebeuren, doelend op het langverwachte kampioenschap. Dan zou de enige overgebleven concurrent punten moeten morsen en zouden wij zelf de volle buit in Steenderen tegen SV Basteom moeten meenemen. Inmiddels moeten en kunnen we concluderen dat wij minstens een week moeten wachten op een “feestje” omdat we vandaag zelf in gebreke zijn gebleven.

De wedstrijd begon nog wel heel voortvarend met een 1-0 voorsprong in de 5e minuut door Stefan Bierman op aangeven van Cihat Özçelik. Kort daarop was het zelfs Davy Hoogstraten die gevaarlijk opkomt en zichzelf in scoringspositie brengt. Echter het onbevangen spelende Basteom komt in de 14e minuut op gelijke hoogte middels een geweldig uitgespeelde aanval. We gunnen de gastheren wel heel veel ruimte om hun spelletje te spelen. De thuisclub komt in de 36e minuut zelfs op een 2-1 voorsprong door opnieuw een schitterend doelpunt. Kort voor rust begint Davy Hoogstraten opnieuw van achteruit aan een lange solo en bekroont dat deze keer met een harde lage schuiver voor de 2-2. Het zou nog erger worden voor ons omdat op slag van rust de thuisclub zelfs op een 3-2 voorsprong komt. Hierbij wordt in onze ogen een duidelijke overtreding gemaakt, waarbij de scheidsrechter achteraf toegaf dat hij het niet goed kon zien en de situatie wellicht foutief heeft beoordeeld.

Direct na rust gaat Arnhemia per direct op jacht naar de gelijkmaker en die zou er komen, nadat eerst nog Bierman voorlangs kopt uit een voorzet van Huseyin Okal. De volgende aanval komt wederom via de snelle en gevaarlijke Ozcelik. Hij snelt langs zijn directe opponent en zijn voorzet wordt op identieke wijze als de eerste goal door Stefan Bierman binnen getikt: 3-3. Basteom blijft ook gevaarlijk met een aantal snelle jongens voorin, die op alle lange ballen blijven gaan. In de 62e minuut zou de thuisclub hieruit ook scoren, waarbij de snelle omschakeling van hen ons opnieuw verrast: 4-3. We moesten opnieuw een opgelopen achterstand wegwerken. Dit leek opnieuw te gaan gebeuren in de 75e minuut, ware het niet dat de scheidsrechter op advies van de grensrechter een doelpunt van Bierman annuleert. Dit terwijl een verdediger zich nog op de doellijn bevond. Helaas!! We krijgen best nog mogelijkheden. Zo kopt Mogies Edan een voorzet van Ozcelik net naast. Dat kort voor het einde de thuisclub ook nog de 5-3 op het bord zet is voor de statistieken.

Achteraf blijkt Angerlo ook punten te hebben verspeeld en speelt ons daarmee in de kaart, zodat met nog twee wedstrijden een voorsprong van 5 punten nog steeds heel comfortabel is. Nog even geduld dus voor ons en voor onze trouwe supporters.

Door: Sjaak Bouwmeister

Stand in deze klasse hier