Voetbalclinic voor meiden door topvoetbalster Marlou Peeters bij RVV Rhelico

RUMPT – Op woensdag 23 mei verzorgt voormalig eredivisie voetballer Marlou Peeters een kosteloos toegankelijke voetbalclinic voor meiden tussen de 9 en 15 jaar bij regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt. De clinic vindt plaats tussen 18.30 en 20.00 uur op Park Boutenstein aan de provinciale weg en is geschikt zowel voor meiden die al voetballen als voor beginners.

Marlou Peeters is jeugdtrainster bij Vitesse en hoofdtrainer van de vrouwenselectie bij Sporting ’70. Voorheen speelde ze zelf bij Willem II en bij PSV en het Nederlands elftal, waarna ze KNVB coach voor de jonge meiden werd.
Rhelico wil met de clinic meer meisjes enthousiast maken voor voetbal. Rhelico heeft nu 2 meidenteams, en wil doorgroeien naar vier. Op de woensdagmiddag traint sinds april een groep enthousiaste jonge meiden onder 9, elke maandag- en woensdagavond trainen de teams onder 11 en onder 13. Ambitie is om die beide teams uit te breiden, en ook om een team onder 15 te starten. Om die reden was er ook een drukbezochte open training voorafgaand aan het schoolvoetbal: 40 meiden gaven gehoor aan de oproep om eens bij ons te komen trainen en goed voorbereid het schoolvoetbaltoernooi in te gaan. “Dat was een mooie sportieve avond, en ook zeker met potentiële talenten. Een aantal daarvan komen nu ook voetballen, maar er is zonder meer plek voor meer! We hopen dan ook dat alle meiden in de regio 23 mei mee doen,’ aldus voorzitter Merlijn Kurvers.
Opgeven kan via wdw@rvvrhelico.nl
Meer over Rhelico vind je hier