DSZ bijna zeker van nacompetitie na zege op VVLK

DSZ 1 heeft een goede vorm te pakken. Na een aantal goede overwinningen strijd het nog mee voor de derde periodetitel. In de wedstrijd tegen directe concurrent VVLK moest er gewonnen om nacompetitie zo goed als zeker veilig te stellen en zo geschiedde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een kleine wijziging in de opstelling aangebracht. Roy Peters kon door een te hoog suikergehalte niet starten en werd voor de wedstrijd nog vervangen door Mustafa Pester.

In de eerste minuten waren DSZ en VVLK aan elkaar gewaagd. Met een aantal kleine plaagstootjes probeerde de twee teams een aantal kansen uit te lokken, maar het duurde lang voordat er een grote kans kwam. Een lange bal van de keeper van VVLK viel over alles en iedereen heen en belandde in de voeten van de aanvaller. Met een lobbal kon hij keeper Stijn Lowiessen passeren, maar werd uiteindelijk afgevlagd voor buitenspel. Het feestje van VVLK kon dus niet doorgaan.

Daarna nam DSZ het heft in eigen hand, won vaak de fysieke duels en kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. Na een vrije trap leek het erop dat Jesper van Cleef of Mark van Swam uit de rebound zouden scoren, maar het is haast een wonder te noemen dat de bal er niet in ging. Even later kreeg DSZ voor de tweede keer een vrije trap. Mitchell Hendriks nam de verantwoordelijkheid en schoot als een echte spits de bal hard achter de keeper van VVLK.

De eerste helft werd afgesloten met een 1-0 voorsprong. Onder natte en koude omstandigheden moest het eerste elftal voor de concentratie behouden en als het kon de voorsprong uitbouwen zodat ze een plek in de derde periode konden stijgen.

Net na de tweede helft stoomde Jesper aan de linkerkant voorbij een aantal speler van VVLK. De rechtsback deed nog een dappere poging om de middenvelder bij te houden, maar hij kon niet veel anders dan toekijken hoe Jesper hem voorbij liep. De harde voorzet van Jesper werd door een speler van VVLK achter zijn eigen keeper waardoor de 2-0 op het scorebord kwam.

Lars Spanbroek zorgde uiteindelijk voor het derde doelpunt van de wedstrijd. Hij werd aan de rechterkant van het veld de diepte ingestuurd. Daar kreeg hij alle ruimte om naar binnen te kappen en genadeloos uit te halen. Via de lat schoot hij de bal snoeihard in het doel.

Even later kreeg de buitenspeler nog een kans op de 4-0, maar zijn schot ging zo hoog over dat het alleen tijdens rugby of American Football voor een punten had gezorgd.

In de slotminuten probeerde VVLK nog wel een doelpunt te scoren zodat zij op basis van doelsaldo boven DSZ zouden blijven staan in de derde periode, maar na een aantal goede reflexen van Stijn Lowiessen kwam er geen gevaar meer van VVLK.

De wedstrijd eindigde daarmee in een 3-0 overwinning van DSZ op VVLK. Bij een overwinning aankomende zondag tegen AAC/Olympia is DSZ 1 zeker van een plek in de nacompetitie. En belonen zij zichzelf voor het goede spel van afgelopen weken.

 

Stand in deze klasse hier