Voor kampioen Arnhemse Boys kan gaat het feest beginnen na remise tegen CHRC (FOTOREEKS)

Op hetzelfde moment, namelijk op Hemelvaartsdag, speelde CHRC zich door een prima thuiszege op Eendracht (A) veilig. Tegenstander Arnhemse Boys werd, omdat concurrent GVA gelijkspeelde, zonder te spelen kampioen.
Beide ploegen stonden in Heelsum dan ook ontspannen aan de aftrap. 
Voor de aftrap vormde de selectie een respectvolle erehaag voor de kampioen. Vervolgens ontspon zich een duel tussen twee ploegen die beiden de onderlinge confrontatie zeker wilden winnen. ‘De Boys’ waren het als kampioen eigenlijk aan hun stand verplicht, terwijl de thuisclub zich niet zondermeer wilde neerleggen bij een verlies.
Het uiteindelijke 2-2 gelijkspel was eigenlijk wel een juiste en terechte uitslag

Zowel de gastheren als de bezoekers kregen in het eerste bedrijf ruim de gelegenheid om tot scoren te komen.
De mooiste kans was voor CHRC-topscorer Hannes Rensen, maar de spits schoort in kansrijke positie op de Armhemse doelman. Rensens collega-spits, Wesley Mortier, liet vlak voor rust zien wat effectiviteit was.
Zijn eerste echte kans betekende direct de 0-1 en nog geen minuut later kon ook de 0-2 nog genoteerd worden.
Joël Libiana was de schutter (0-2).

STRIJDLUST

Na rust eenzelfde spelbeeld.
Het meeste balbezit voor Arnhemse Boys en CHRC loerend op snelle counters.
Tot in de slotfase hielden beide doelmannen de hoofden koel en lieten zich vooralsnog niet passeren. Maar het sierde CHRC, dat er tot de absolute slotfase werd gejaagd op minimaal de gelijkmaker.
Dat karakter, gekoppeld aan de getoonde strijdlust werd uiteindelijk beloond met twee doelpunten.
Niet vreemd was dat Hannes Rensen beide keren het vonnis voltrok (2-2). Na afloop konden beide ploegen leven met een gelijkspel en maakte de selectie van Arnhemse Boys, na eerst op het CHRC-veld nog te zijn gehuldigd, op voor nog een lange feestavond in het eigen clubhuis.

GOEDE INDRUK

,,Zeker in het eerst halfuur deden we prima mee”, blikt CHRC-trainer Chris van de Peppel terug op het duel met de kampioen. ,,Eigenlijk hadden we in die fase ook voor moeten staan, maar lieten we ons toch nog in de luren leggen door ‘de 5 minuten van Mortier‘.
Na rust had Arnhemse Boys het betere van het spel, maar pakten we op karakter nog een punt. We hebben toch een goede indruk achtergelaten en een mooie serie neergezet.”

Tekst: CHRC

Namens de redactie van HetGelderseVoetbal van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!

KLiK HIER VOOR HET ALBUM 

Klik hier voor alle uitslagen in deze klasse