Meteen in eerste seizoen oppermachtig Be Quick Zaterdag kampioen na zege op Harfsen (FOTOREEKS)

Zutphen – Na de 2-1 winst op Harfsen kan de kampioenvlag aan de top van Be Quick Zutphen. Meteen in het eerste jaar promoveert de zaterdagtak naar de 3de klasse. 

Het is niet zomaar een kampioenschap voor de ploeg van trainer Bjorn Rutten.  Een kampioenschap met glans, er werd maar 1 keer verloren, uitgerekend tegen Harfsen uit. De opvolgers staan minimaal zeven punten achter op de blauw-witten. Maar zoals in vele kampioenswedstrijden was deze ook een om gauw te vergeten. Er werd gewonnen en daarmee is alles gezegd. Het had voor Be Quick ook 5-1 kunnen zijn. Want na de rode kaart van Harfsen doelman in de tweede helft werden veel kansen verspeelt.

Kleine middenvelder Mehmet Kisa opende na rust de score voor Be Quick.  Even later schoot Hermani de Andrade vanaf de stip 2-0 binnen. Met tien man wist Harfsen met een werelddoelpunt vanaf 30 meter de aansluiting te vinden. Het was niet voldoende om de titel aspiraties van Be Quick wederom om te verknallen. Na de laatste fluitsignaal barstte het feest los. Na de prijsuitreiking kreeg de ploeg een rondrit door het centrum van Zutphen.

Later meer video’s over dit duel 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

©Door onze verslaggever

Namens de redactie van HetGelderseVoetbal van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!