5F l Apeldoornse Boys na klinkende zege op Wissel klaar voor kampioenswedstrijd a.s. zondag

Apeldoorn – Onder ideale voetbalomstandigheden, prachtige grasmat, lichte motregen werd er gisteren aangetreden tegen Wissel en onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter de heer R. Rootseler. De wedstrijd stond in het teken van de 1e periodetitel. De oorspronkelijke datum van deze wedstrijd was 9 december 2018! Eindstand 0-4.
Apeldoornse Boys startte net als vorige week rustig en speelde het balletje rond. In de 10e minuut was er enorme kans om de score te openen. De pass van Jeffrey Veldhuis bracht onze “bomber” Pascal van het Erve in stelling, de 1 tegen 1 situatie werd prima gekeerd door de sterk keepende Thom Proper. Wissel zette daar in de 19e minuut het eerste schotje tegenover. Dit was direct een teken om iets meer druk te zetten het leverde dan ook direct een kans op, vanaf de rechterflank werd de bal naar Johan Masselink gespeeld en zijn “afdruk” ging rakelings over. In de 25e minuut de volgende kans. De vrije trap op maat vanaf links van Jeffrey Veldhuis op het hoofd van Rick van Loenen, die zijn kopbal via de keeper en lat over zag gaan. Vijf minuten later werd Wissel weer gered, nu was het de doelpaal die in de weg stond, de voorzet van Stijn Wesselink werd goed ingekopt door Pascal van het Erve, maar nog altijd 0-0. Wissel kwam er weleens uit zonder echt gevaarlijk te worden. In de 41e minuut vocht Johan Masselink een sterk duel uit tussen diverse spelers, vervolgens een blok van Rick van Loenen waardoor de steekpas op Pascal van het Erve gegeven kon worden en zo kon hij eindelijk zijn sterke kant laten zien en de zestien in gaan en de bal keurig afrondden in de verre hoek binnenkant paal, 0-1 tevens ruststand.

De 2e helft startte zoals de 1e helft. In de 51e minuut krulde Jeffrey Veldhuis zijn vrije trap net naast. In de 54e minuut was het Wissel die wat terug deed via Dave den Herder. Na een rommelig balverlies op het middenveld en een soort van ketser kon Wissel over rechts doorbreken en rondde deze kans mooi af in de linkerhoek, 1-1. Zou dit de periodetitel nog even in de koelkast zetten? Maar nee, in de 59e minuut waren het de mannen uit Apeldoorn Zuid die opnieuw de leiding namen. Elias Geven zag zijn voorzet vanaf links via Pascal op de voet van Rick van Loenen belanden en die de 1-2 liet aantekenen. Zes minuten later werd de ban helemaal gebroken, opnieuw Elias Geven vanaf links nu zelf naar binnendraaiend en de bal vanaf ca. 20 meter boven in het net liet ploffen, 1-3. Wissel kopte nog 1 keer de bal via de lat over. In de 80e minuut werd de eindstand bereikt. De verkeerde pass van Wissel op de ingevallen Furkan Seherli leidde het doelpunt in. Vanaf de achterlijn werd de bal terug gelegd op de ingekomen Pascal van het Erve die zijn score naar het totaal van 40 schoot en daarmee ook zijn 3e ster haalde.

En natuurlijk de gehele selectie gefeliciteerd met het behalen van het 1e periodekampioenschap. Het voelt wat vreemd omdat de grote feest volgende week moet gaan gebeuren. Het kampioenschap en terugkeren naar de 4e klasse. We hopen dat het volgende week één groot feest wordt, maar er zal natuurlijk wel eerst gewonnen moeten worden van CCW’16.

Door: Inge Stelder

Stand in deze klasse hier