Koploper AWC laat zich verrassen door subtopper (2-3)

Wijchen – Vijf wedstrijden voor het einde van de competitie heeft AWC in eigen huis verloren van Nemelaer. De Brabantse bezoekers, bivakkerend in de subtop, waren feller en trokken in de tweede helft de overwinning naar zich toe: 2-3. Doordat concurrent en nummer twee HVCH niet in actie kwam blijft het team van coach Camiel Jager op de eerste plaats staan.

Aan het begin van de eerste helft wilde het uitteam het heft in handen nemen en kreeg wat kleine kansen. Doelman Mark ter Haar hield zijn doel echter nog schoon. De eerste serieuze kans van AWC leverde direct een doelpunt op. Een voorzet van Fren Stevens kwam aan bij Safa Kizir. De spits had in eerste instantie een slechte aanname, maar hij herstelde prima en kwam in tweede instantie wel tot scoren. In het restant van het eerste bedrijf liet Nemelaer zien vooral feller te zijn. Hierbij werden overtredingen niet geschuwd. Scheidsrechter Nihat Babat stond echter veel toe en hield zijn kaarten grotendeels op zak.

Na de theepauze vergrootte AWC op gelukkige wijze de voorsprong. Een diepe bal bleef na interventie van de verdediging liggen en hierdoor had Dennis Straten deze voor het inschieten. Doelman Kamile de Jong was kansloos op zijn inzet. Nadat Ter Haar aan de overkant nog goed redding bracht op een halve omhaal van Gijs van Baast, was het in de 57e minuut wel raak. Daan van den Brand werd te vrij gelaten en kon de bal in het doel koppen. Drie minuten later viel de bal tussen de verdediging en het middenveld van AWC waar Joeri Vugts dankbaar gebruik van maakte: 2-2. Het werd hierna nog erger voor de thuisploeg, toen Matthijs de Waal zijn ploeg via de binnenkant van de paal in het doel kreeg. AWC drukte hierna nog aan naar voren en ging zelfs met vijf aanvallers spelen, maar dat mocht niet meer baten.

Opstelling AWC: Ter Haar; Timmermans (’74 Loenen), Nicky van de Groes, Kramer, Veltmaat (c); Jansen (’57 Hubers), Straten, Loeffen (’74 Lemmers); Thoone, Kizir, Stevens

 

Door: Harrie Jansen

Stand in deze klasse hier