4B: Fortissimo stelt kampioensfeest OVC’85 uit, Zeewolde en DVV strijden zaterdag om periodetitel

Arnhem – Fortissimo heeft dinsdagavond verrassend de uitwedstrijd bij de ongenaakbare koploper OVC’85 gewonnen. In Oosterbeek eindigde de tumultueuze topper in een 3-4 overwinning voor de bezoekers uit Ede. In de wandelgangen werd al over een kampioensfeest van OVC’85 op 5 mei gesproken, wanneer de titelfavoriet in Wolfheze de derby tegen Wodanseck speelt. Dat scenario kan nu de prullenbak in, al is er niemand die aan de aanstaande titel voor OVC’85 twijfelt.

Door de verrassende 3-4 zege van Fortissimo is dit nu de kop van de 4e klasse B:

  1. OVC’85 18.48
  2. Zeewolde 18.42
  3. Fortissimo 19.40
  4. DVV 18.34
  5. EFC’58 18.32
  6. DVOV 18.31

Zaterdag valt de beslissing in de strijd om de tweede periodetitel. Zeewolde en DVV hebben allebei evenveel punten en een even goed saldo. Zeewolde speelt de lastige uitwedstrijd tegen DVOV, de routiniers van DVV ontmoeten in Uddel Prins Bernhard. Voor Zeewolde is de tweede periodetitel niet noodzakelijk om deel te nemen aan de nacompetitie. Zeer waarschijnlijk eindigt de ploeg als tweede en neemt het dan eventueel de eerste periodetitel van kampioen OVC’85 over. Voor de overige nacompetitiekandidaten is het dus gunstiger wanneer Zeewolde de tweede periodetitel wint, zodat de nummer drie (Fortissimo) of vier (wanneer Fortissimo de derde periode wint) de vrijgekomen plek kan overnemen.

In de derde periode hebben DVOV, Zeewolde en Fortissimo twee verliespunten en EFC’58 drie verliespunten. De laatste drie speelrondes tellen voor deze periodetitel mee.

 

Door de Redactie

Stand in deze klasse hier