SDS’55 en Hulshorst schieten met remise niets op om nacompetitie te ontlopen (FOTOREEKS)

Wekerom – Hulshorst en SDS’55 hebben in hun duel de punten gedeeld door met 1-1 gelijk te spelen. Hulshorst kwam in de 2e helft nog wel op een voorsprong maar door een ongelukkig eigen doelpunt kwam SDS’55 al snel langszij.

Onder een heerlijk zonnetje begonnen de ploegen aan een, voor beiden, zeer belangrijke wedstrijd. Dit alles in het kader om promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen. Voor aanvang van deze wedstrijd stond SDS op de 10e plaats en Hulshorst elfde met 1 puntje minder maar ook met een wedstrijd minder.
Of het aan het heerlijke zonnetje lag weet ik niet maar de wedstrijd was zeer matig met zeer weinig hoogtepunten.
Om de bal bij de voorwaartsen te krijgen hanteerde SDS’55 vele malen de lange bal en dan maar hopen dat die goed zou vallen. Hulshorst probeerde het wel voetballend op te lossen maar door slordige passing kwam dit zeker niet uit de verf.
Aan beide kanten was er deze 1e helft 1 hoogte punt te noteren. SDS’55 dacht te hebben gescoord maar deze treffer werd terecht afgekeurd door de goed leidende jonge scheidsrechter Holtus. De doelpuntenmaker dacht daar anders over en “vloog” deze scheidsrechter aan en dit moest hij met een gele kaart bekopen. Na afloop van de wedstrijd ging hij weer verbaal te keer tegen de leidsman en zo ontvang hij zijn 2e gele kaart en dus rood na afloop van de wedstrijd.
Vlak voor de rust leek Hulshorst op een voorsprong te komen. Maar de afgemeten voorzet van Niels Meussen werd centimeters naast gekopt door spits Brandon Akolade.

Toch kwam Hulshorst op voorsprong. Eric Janssen zette een één tweetje op met de ingevallen Erik van Duinen en van ongeveer 15 meter liet hij de doelman kansloos met een lage schuiver in de hoek. Hulshorst leek nu door te drukken maar kon de bevrijdende 2e treffer niet op het scorebord krijgen.
Zoals al eerder gememoreerd kwam SDS’55 10 minuten later op gelijke hoogte. Een aanval over links werd laag voor gegeven en in een poging om deze bal langs het doel te glijden raakte Ruben Bets de bal geheel verkeerd en gleed de bal achter zijn eigen doelman. Zo kwam SDS’55 goedkoop aan de gelijkmaker maar gezien de wedstrijd was dit niet onverdiend.
In de slotfase was het SDS’55 die de kansjes kreeg om toch nog de winst in Wekerom te houden. Met enkele counters probeerde Hulshorst het nog wel maar miste de kracht om deze counters tot het gewenste resultaat af te maken.

Met dit gelijke spel, de 5e wedstrijd op rij waarbij Hulshorst niet verliest, schieten beide ploegen weinig op. De strijd om promotie/degradatie wedstrijden te ontlopen wordt nog spannender, ook gezien de andere uitslagen. Tussen de nr. 8 en nr. 13 zit slechts 2 punten verschil. Nr14 Elspeet staat daar weer 5 punten onder.

Tekst: Hulshorst

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM