Voorbeschouwing: AGOVV uit naar promovendus FC Horst

Met een uitwedstrijd tegen FC Horst gaat AGOVV verder in de strijd tegen handhaving in de tweede klasse G. Op sportpark De Adelaar in Ermelo wordt er om 14.30 uur afgetrapt voor het treffen tussen de nummers 7 en 13 van de ranglijst.

Net te lang
Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan, maar nu mag al geconcludeerd worden dat 90 minuten en een beetje steeds net te lang zijn voor AGOVV. Want ook afgelopen zaterdag tegen Blauw Geel’55 ging het, net als een week daarvoor tegen AVW’66, mis in de slotfase. Een 2-1 voorsprong werd in de laatste minuten teniet gedaan door twee doelpunten van de Edenaren. Het was al de achtste (!) keer dit seizoen dat zo’n scenario zich voor AGOVV afspeelde.

Aangezien directe concurrent ESA wist te winnen van OWIOS (2-1) is het ongekend spannend onderin de tweede klasse G. De voorsprong van AGOVV bedraagt momenteel twee punten op de ploeg uit Arnhem. Beide ploegen hebben ongetwijfeld het onderlinge duel van volgende week al met rood omcirkeld in de agenda. Eerst wacht voor AGOVV nog FC Horst en ESA speelt uit bij Blauw Geel’55.

Stabiel seizoen
FC Horst kent als promovendus een stabiel seizoen. Het team van Mark Bakker, bezig aan zijn tweede seizoen, staat zevende. De Ermelose oranjehemden wonnen acht keer en zo vaak werd er ook verloren. Vijf keer moest FC Horst de punten delen met de tegenstander. Met 45 doelpunten voor en 37 tegen overleggen de Ermeloërs een positief doelsaldo. Toch moesten de elf van Mark Bakker vorige week zes tegentreffers incasseren op bezoek bij koploper Scherpenzeel: 6-3. Topschutter van FC Horst is Isa Kiziler, die volgend seizoen overstapt naar eersteklasser Nunspeet. De aanvaller scoorde al dertien keer en heeft daarmee een stap hogerop afgedwongen. Eerder dit seizoen bleek FC Horst uiterst effectief op sportpark Berg en Bos. Binnen 45 minuten was het namelijk 0-4. Hoewel Lars Hoekman na rust nog snel wat terugdeed, liep FC Horst zelfs nog uit naar 1-6 via twee doelpunten van Elroy Martens.

Speelronde 22
Zaterdag 21 april
FC Horst – AGOVV
Scheidsrechter: P.J. Hoving

Sportpark De Adelaar
Buitenbrinkweg 70
3853LZ Ermelo

Resterend programma 2G
VSCO’61 – Lelystad’67
Valleivogels – OWIOS
Renswoude – Veensche Boys
Blauw Geel’55 – ESA
VVOP – AVW’66

Door: AGOVV

Stand in deze klasse hier