VIOD haakt weer aan in 3C na zege op MASV

 

DOETINCHEM – VIOD leek, na de nederlaag afgelopen week in Zevenaar tegen OBW, af te haken voor de koppositie in de 3e Klasse C van het zondagvoetbal. Nu een week later is VIOD weer in de race en is wederom aangehaakt. Na de winst van 2-0 op titelkandidaat MASV heeft VIOD een belangrijk stap gezet om het verloop van deze competitie een verlengstuk te kunnen geven. Aanvaller Mike Severs was de grote man bij de Doetinchemmers. Hij scoorde de beide doelpunten, waarvan de tweede, vijf minuten voor tijd, een loepzuivere lob over de uitgelopen MASV-doelman Raymond van Driel. Het vervolg en slot van de competitie in 3C zal vooral aan de kop van de ranglijst bijzonder spannend worden. Vier clubs kunnen aanspraak maken voor de titel. Hoort VIOD daar ook bij?

De Wedstrijd

Middenvelder Lex Overbeek was geschorst voor deze wedstrijd. Uit tactische redenen liet VIOD-trainer Jan Lorsé middenvelder Lukas de Graaf starten vanaf de aftrap en zocht Dominic Bolmeijer, die de laatste weken goed op dreef was, een plaatsje op de reservebank, naast Pupil van de Week Daryl Chevalking. VIOD begon geconcentreerd aan de wedstrijd, zocht de duels op, zette direct druk en maakte het vooral in het begin van de wedstrijd de verdediging van de gasten uit Arnhem lastig. Met enig fortuin had VIOD al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Verdediger Thomas Jansen stond aan de basis van een goed uitgevoerde VIOD aanval. Op links stuurt hij Jorn Eijkelkamp de diepte in, die vandaag één van zijn beste wedstrijden voor VIOD speelde. Nadat Eijkelkamp een MASV-verdediger had omspeeld, trok hij nabij de achterlijn de bal voor op de inlopende Huub Oosterink. In de loop neemt Oosterink de bal, met enig risico, direct op de pantoffel. MASV-doelman Van Driel kan alleen maar toekijken en ziet de bal een metertje naast gaan. Nadat MASV-middenvelder Marc Comans zijn schot op het VIOD-doel ook naast ziet gaan, blijft VIOD de wedstrijd controleren en geeft achterin bijna tot niets weg. Dan breekt een belangrijke fase aan. VIOD verovert op het middenveld de bal en ziet dat tegenstander MASV veel spelers voor de bal heeft staan. Jorn Eijkelkamp maakt direct gebruik van de geboden ruimte en passt de bal naar de op rechts lopende Mike Severs, die de bal controleert, zijn tegenstander uitkapt en fors uithaalt. Zijn schot van een meter of 18 verdwijnt in de rechterbenedenhoek en doelman Raymond van Driel is kansloos (1-0). MASV schrikt wakker en wil voor rust de achterstand ongedaan maken. Een paar mogelijkheden krijgt de club van trainer Jhon van Beukering wel, die het werk noodgedwongen door assistent Marco van Zanten moest laten overlaten. Echter worden de kansjes niet verzilverd en verdwijnt de bal steeds naast het VIOD-doel en komt doelman Willem Thijssen zelden in gevaar.

De 2e Helft

MASV-assistent trainer Marco van Zanten grijpt in de rust in en wijzigt zijn team. Max van Meeteren vervangt de tegenvallende Moussa Hamdaoui. Binnen vijf minuten krijgt MASV tweemaal een schietkans om tegen te scoren. Eerst is het Davy van der Kolk, die de bal op de rand van de zestien goed raakt, maar zijn poging naast het doel ziet verdwijnen. Ook de beste man aan de kant van de gasten, Orveo Ubbergen (ex-sc Oranje), weet zijn kansje niet te benutten. Hij schiet het leder na een uitstekende aanval over het doel. In de 57e minuut moet VIOD-doelman Willem Thijssen voor de eerste keer echt in actie komen. Nadat de bal uit ’n vrije trap in het vijf-meter gebied is gekomen lijkt MASV-spits Esen Gurbuz te gaan scoren.  De VIOD-doelman is op zijn hoede en met een reflex houdt hij de bal uit zijn doel. Na deze redding weet keeper Thijsen nog een paar keer zijn team staande te houden. Eerst keert hij de bal goed en even later tikt hij de bal met een uiterste inspanning over de lat. Deze lob van MASV-aanvoerder Jaimy Vahlkamp leek binnen te vallen, maar weer is Thijssen een sta in de weg voor de gasten. De druk van de Arnhemmers neemt aan en VIOD komt zelden tot aanvallen toe. In de 72e minuut krijgt de thuisclub toch ’n kans om de 2-0 te scoren. Jorn Eijkelkamp vindt met een pass Huub Oosterink, die zijn tegenspeler uitkapt en de bal tegen de uitlopende keeper schiet. Dan volgt een discussie over een afgekeurd doelpunt. De vraag is of de pijlsnelle Oosterink uit buitenspelpositie vertrok om de afvallende bal binnen te schieten. De uitstekende scheidsrechter Jonathan van Dongen uit Nijmegen neemt het vlagsignaal van zijn assistent over en keurt het doelpunt af. Ook de beelden (zie video en foto’s hieronder) geven hierop geen duidelijk antwoord.

De slotfase gaat in en weer houdt doelman Thijssen zijn doel schoon. Bij de rechterpaal blokkeert hij de bal met zijn voeten en blijft de 1-0 op het scorebord staan. VIOD gaat op zoek naar de alles bevrijdende 2e treffer om zo de volle drie punten in eigen huis te houden. Huub Oosterink gaat met bal de zestien in en wordt reglementair afgestopt. VIOD krijgt hieruit wel een corner toegewezen. De bal komt hoog voor het doel waar Jorn Eijkelkamp zijn hoofd vol tegenaan zet. Zowel de MASV-keeper Van Driel als aanvoerder Vahlkamp staan op de doellijn en weten gezamenlijk de bal te onderscheppen. Dan is het zover waar de hondstrouwe VIOD-supporters op hebben gewacht. De beslissende tweede treffer. En niet zomaar een doelpunt. Een juweeltje. Door het midden wordt Mike Severs in de diepte gezocht. De aalvlugge VIOD-aanvaller weet met bal de twee tegenspelers invaller Grot en aanvoerder Vahlkamp achter zich te laten en ziet de doelman op zich af komen. Een lob, loepzuiver over de doelman, is zijn antwoord en de bal verdwijnt in het verlaten doel (2-0).

VIOD wint met 2-0 van titelkandidaat MASV en moet nog vijf finales spelen om het seizoen succesvol te kunnen afsluiten. Zondag speelt VIOD wederom thuis en ontvangt VDZ uit Arnhem. Na deze thuiswedstrijd speelt VIOD nog drie keer uit (Rheden, VVO en Grol) en één keer thuis, dan is Gendringen de tegenstander op Sportpark Dichteren. Na 27 mei weten we of er nog een verlengstuk ligt te wachten. Wordt vervolgd!

 

door John van der Kamp
Foto’s Erik Eijkelkamp

Stand in deze klasse hier