Joost Ebergen versterkt Duno direct, Christian Gandu komt volgend seizoen

In de strijd om het kampioenschap van de 1e klasse C heeft koploper Duno de selectie per direct uitgebreid met Joost Ebergen. De 27-jarige verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen al voor Duno, maar was vanwege zijn maatschappelijke carrière in combinatie met fysieke ongemakken gestopt met voetballen. 

Ebergen speelde onder meer voor NEC en FC Oss en was de afgelopen twee seizoen een bepalende kracht in de Doorwerthse achterhoede. Door blessures van onder meer Ryan Bouwmeester en Giovanni Scharrenberg was een aanvulling in de selectie van trainer Lodewijk de Kruif gewenst.

Voor volgend seizoen heeft Duno zich versterkt met de 25-jarige aanvaller Christian Gandu. De in de Republiek Congo geboren Gandu speelde in de jeugd bij FC Utrecht, Borussia Dortmund en FC Groningen en debuteerde op 27 augustus 2010 in het betaald voetbal voor Almere City met een invalbeurt tegen Go Ahead Eagles. In dat seizoen kwam Gandu tot twaalf wedstrijden in de Jupiler League. Na Almere City speelde de rechtsbuiten met wisselend succes bij Elinkwijk en twee Poolse profclubs voordat hij vorig seizoen met Magreb’90 zijn opwachting maakte in de Derde Divisie. Dit seizoen speelt Gandu bij de Utrechtse eersteklasser DHSC.

Door de Redactie

Stand in deze klasse hier