Teuge in slotseconde naast VIOS (2-2)

Net als in de eerdere ontmoeting tussen beide clubs, eindigde de derby tussen VIOS en Teuge in 2-2. Was het VIOS dat in de uitwedstrijd bij Teuge een zeker lijkende overwinning in de slotfase verspeelde, zaterdag was het Teuge dat in de slotseconde VIOS langzij zag komen.

Op het hobbelige hoofdveld van VIOS was het zaterdag moeilijk om tot een aanvaardbare opbouw te komen, zodat de beide ploegen als snel voor de lange bal kozen. Na 6 minuten kwam Teuge voor het eerst in de buurt van het doel van VIOS en was het gelijk raak, toen Dave Bijsterbosch een corner binnenknikte. Kort daarop had Mike Drost de unieke kans om VIOS verder op achterstand te zetten, maar hij raakte de voorzet van Frank Boers verkeerd. Na de moeilijke openingsfase was VIOS de bovenliggende partij. Een schot van grote afstand van Daan Eggink en een kopbal van Joas Pol werden beide keren op fraaie wijze onder de lat weggetikt door de sterk keepende Joost Veldwijk. Op slag van rust was ook hij echter kansloos op een fenomenale uithaal van Jacco Verstraten, zodat  de beide ploegen met 1-1 de kleedkamers opzochten.

Na rust was het Teuge wat het spel bepaalde. In de 55e minuut ontstond  uit een corner een spervuur van schoten op het VIOS doel, maar telkens werd de bal geblokt door een VIOS been. Enkele minuten later mikte Bijsterbosch, opnieuw uit een corner, voorlangs. Met sterke rushes stichtte Jasper van Oorspronk veel gevaar en nadat Mucahid Kiliç en Jelle Pol namens VIOS met afstandschoten doelman Veldwijk tot ingrijpen dwongen, kwam Teuge in de 77e minuut op 1-2. Op een lange bal werd slecht geanticipeerd door keeper Bahatin Selçuk, wat Mike Drost de gelegenheid gaf om met het hoofd te scoren. Met Joas Pol als doorgeschoven pion aan het front, probeerde VIOS in het laatste kwartier met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren. Diep in blessuretijd leverde dat alsnog de 2-2 op toen Kiliç een indraaiende vrije trap van Jelle Pol van dichtbij binnenwerkte.

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier