DFS verslaat Berkum in kwartfinale en plaats zicht voor landelijke KNVB beker (FOTOREEKS)

Opheusden  – DFS begon fel aan de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Berkum, waar men eerder dit seizoen twee keer van verloor.

 Na een minuut of vijf speelde linksback De Kler de bal cross op Rutger Worm die zijn inzet vervolgens voor de voeten van Hendriks zag belanden die eenvoudig de gewenste snelle voorsprong binnen kon schuiven, 1-0 DFS kreeg vervolgens nog een aantal kleine mogelijkheden, die geen treffer opleverden. 

Na tweeëntwintig minuten schoot Kok voor de gasten de gelijkmaker langs doelman Heusinkveld tegen de ritselende nieuwe blauw/witte touwen,1-1 DFS raakte niet van slag door de gelijkmaker. Acht minuten later schoot wederom Hendriks, na een pass van Raja Boean, de thuisploeg naar een nieuwe voorsprong, 2-1. DFS overleefde daarna een kluitssituatie in de eigen zestien om vervolgens via een mooie aanval net voor het rustsignaal de voorsprong uit te breiden. Na een assist van aanvoerder Worm liet Levi Raja Boean doelman van Hoof met een bekeken schuiver volkomen kansloos, 3-1

Berkum begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Maar voordat men met de ogen kon knipperen gooide DFS de wedstrijd definitief in het slot. Na een voorzet van Worm kopte Hendriks zijn derde treffer fraai binnen, 4-1. DFS geloofde het daarna wel. Berkum mocht het spel maken, zonder dat men daaruit veel kansen creëerde. Voor DFS kopte De Kler over en verdween een inzet van Davids naast. Aan de andere kant moest doelman Heusinkveld een keer optreden na een vrije trap en verdwenen enkele inzetten van Berkum voorlangs. In de slotfase kreeg DFS via Scheffer nog een kans op een grotere voorsprong, die uiteindelijk niets opleverde.

Tegen DZC’68 

En zo won DFS ruim van Berkum, waardoor men zich voor het tweede jaar op een rij geplaatst heeft voor de halve finale van de districtsbeker Oost. Tevens heeft DFS zich daarmee wederom geplaatst voor de voorronde van de KNVB-beker van volgend seizoen. In de halve finale mag DFS het uit opnemen tegen eersteklasser DZC’68 uit Doetinchem. 

A.s. zaterdag vervolgt DFS om 14:30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

 

Klik HIER voor meer foto’s

Door: Corne Meijering

Meer over de beker vind je hier