Oppermachtig Sc NEC doet zichzelf tekort tegen Schalkhaar

Anoush Dastgir was tevreden over het spel van Sc NEC. Sc NEC was heer en meester, het was alleen zo’n dag dat het afmaken van de kansen niet mee zat. “We komen steeds beter in ons spel en we leggen de tegenstander onze wil op. We creëerden vandaag weer een hoop kansen en dit geeft de ploeg zeker vertrouwen. 

Zeker omdat volgende week de derby tegen Quick 1888 op het programma staat”. Sc NEC begon wederom ijzersterk aan de wedstrijd. De tegenstander werd gelijk op hun helft vastgezet. Helaas werden de opgelegde kansen niet benut, omdat deze de paal of de lat raakte. Ook de goede keeper van Schalkhaar stond in de weg. En dan krijg je vanuit het niets de 1-0 om de oren. Vanuit een ingooi komt de bal in het zestienmetergebied bij hun spits, die zich wild omdraait en hierbij de laatste man, Clarence Hasselbaink, met zijn elleboog op het oog raakt. De speler van Sc NEC gaat neer en raakt daarbij ook nog z’n lens kwijt. De scheidsrechter liet het spel doorgaan en de spits kan binnenschieten. Sc NEC pakte gelijk de draad weer op en kreeg weer goede mogelijkheden. Dan gaan de ploegen de rust in.

Vol vertrouwen start Sc NEC weer aan de tweede helft, die hetzelfde beeld liet zien als in de eerste helft. In de 64ste  minuut maakt Gilly Grot de 1-1. Sc NEC voelde dat ze ook hier de 3 punten zouden gaan pakken. Schalkhaar kon alleen nog maar hopen dat de kansen van Sc NEC er vandaag niet in wilden gaan en dat geluk hadden zij vandaag. Over het spel, de inzet en de strijd kan ik naar de groep toe alleen maar positief zijn. Het was alleen zo’n dag dat de ballen er niet in wilden. Sc NEC blijft meedoen om plek vier en de periode. Er valt dus zeker nog wat te halen. Gilly Grot, de maker van de 1-1, maar ook de groep moet ik een groot compliment geven. Aan de inzet, strijd en het goede voetbal lag het zeker niet. Soms heb je ook een beetje meer geluk nodig. Gelukkig word ik zelf ook weer fitter na een lange periode. Ik heb een tijdje problemen met m’n hak gehad. Het is een beetje zuur dat we hier niet winnen, maar we mogen terugkijken op een goede wedstrijd. Dit geeft zeker vertrouwen voor de nog te spelen wedstrijden. Sportclub NEC is aan een goede periode bezig en mengt zich voor de derde periode. Aankomende zondag speelt Sc NEC thuis op de Eendracht tegen Quick 1888 de oude “Hazenkamp derby”. Sc NEC gaat nog voor de derde periode en Quick 1888 staat momenteel laatste in de eerste klasse 1E oost. Beide ploegen zullen dus voor de winst gaan.

 

Door: Marcel Roos

Stand in deze klasse hier