(Breaking) NEC krijgt herkansing tegen Jong Ajax

Zeist – KNVB meldt zondagavond via een online persbericht dat het Jupiler League-duel tussen Jong Ajax en N.E.C. moet worden overgespeeld. Dat heeft het bestuur betaald voetbal zondag besloten en aan beide clubs medegedeeld. 

Het overspelen is een gevolg van een administratieve fout van de KNVB betreffende de speelgerechtigdheid van Teun Bijleveld tijdens Jong Ajax – N.E.C. (2-0) van vrijdag 6 april 2018. De wedstrijd zal in overleg met Ajax en N.E.C. opnieuw worden ingepland.

Vijfde waarschuwing

Door de fout was voorafgaand aan het duel bij de KNVB en Ajax niets anders bekend dan dat Bijleveld op vier gele kaarten stond. De middenvelder van Ajax ontving afgelopen week tijdens FC Dordrecht – Jong Ajax (2-3) van maandag 2 april 2018 echter zijn vijfde waarschuwing van het seizoen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor de wedstrijd tegen N.E.C.

Bijleveld is nu geschorst in de over te spelen wedstrijd tussen Jong Ajax en N.E.C., maar kan maandag 9 april wel uitkomen tegen FC Den Bosch. Ajacied Azor Matusiwa, die ook vijf gele kaarten op zijn naam heeft en niet meedeed in de wedstrijd tegen N.E.C. van afgelopen vrijdag, is wel geschorst voor de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

De KNVB betreurt de situatie, maar vindt dat het overspelen van de wedstrijd recht doet aan het juiste verloop van de competitie. Gezien de omstandigheden zal de aanklager betaald voetbal geen tuchtrechtelijke maatregelen nemen tegen Ajax.

MEER NEC VIND JE HIER