Barneveld komt in slotfase naast VIOS (1-1)

Op een zonovergoten sportpark was het vandaag de beurt aan de mannen van VIOS om Barneveld te verslaan. Dit moest gaan gebeuren op zeer slecht veld, terwijl er naast dit veld een mooi kunstgrasveld lag. Helaas hadden beide teams hier mee te stellen.  Eindstand 1-1.
Beide ploegen startten de eerste helft wat afwachtend, maar VIOS was al wel veel beter dan de tegenstander. Er kwamen wat kleine kansjes maar vooral de VIOS verdediging stond als een huis. Halverwege de eerste helft kreeg Ruben Soppe twee kansen die hij om zeep hielp. Kort daarop kwam er een haarscherpe counter van VIOS. Noah Tuasela brak door en speelde bal op Soppe die vervolgens Jelle Pol alleen voor de keeper zette en het was een koud kunstje voor hem om 0-1 te scoren.
Met deze stand gingen de beide elftallen rusten.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op, maar was het wederom VIOS die enorme kansen kreeg. Door twee keer goed werk van Mucahid Kiliç was het eerst Jelle Pol die helemaal alleen op de keeper Rinse Verwey af mocht en faalde en kort daarop mocht  Tuasela dit proberen en hij faalde ook. Daarna kreeg VIOS nog meer kansen, maar was het steeds de eindpass die net niet aan kwam.

Dit gaf Barneveld, wat tot dan toe nog niets had laten zien, enigszins hoop en er kwamen wat nieuwe aanvallende spelers in. Zoals al vaker dit seizoen was het wederom een pracht goal die VIOS tegen kreeg. Een mooie stift van Adem Sanli vanuit de hoek was VIOS doelman Bahatin Selçuk te machtig en dat bracht kort voor het einde van de wedstrijd de 1-1 eindstand op het bord.

Wil VIOS zich plaatsen voor de nacompetitie, dan zal het weinig punten meer mogen verspelen. Volgende week zal dan ook in Vaassen de derby van Teuge gewonnen moet worden.

 

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier