Alverna in halve finale beker na zege op WHC

Alverna heeft deze Woensdag historie geschreven door zich te plaatsen voor de halve finale van de oostelijke beker. Dit heeft tot gevolg dat men volgend seizoen mee mag doen met de landelijke KNVB beker.  De vele Whc supporters hadden een prachtige sfeeractie met vuurwerk en rookpotten. De wedstrijd tegen de zaterdag 1e klas topper was nauwelijks 3 min oud toen Lopes Macedo al liet merken dat men niet gekomen was voor een vriendschappelijk potje. Aan de zijlijn gaf hij Mels Lantang een ‘koekie’, waarmee hij met een vermaning goed weg kwam. Het eerste gedeelte was Alverna de iets betere ploeg, zonder dat dit tot grote kansen leidde. Toch was het na 22 min Sven van Gelder die als eerste bij een slecht verwerkt schot van Martijn de Groot was om de 1-0 binnen te werken. De verdere tijd tot de rust was een boeiend voetbal gevecht op het scherpst van de snede, zonder dat het over de grens ging.

Ook na de thee bleef Alverna op zoek naar meer, en kreeg kansen via Ruben Rip en Bas Broekman. Later in de tweede helft begon WHC wat meer druk te zetten met lange ballen, wat met tijden voor gevaar zorgde. Dit zorgde natuurlijk ook weer voor ruimte aan da andere kant waardoor Alverna er een paar keer gevaarlijk uitkwam. De slotfase was een nagelbijter, met een vrije trap van WHC die er inging maar wegens buitenspel werd afgekeurd. Een rode kaart voor WHC er Dragovic, en tenslotte de bevrijdende 2-0 van de ingevallen Jens Arnouts, en de ontlading na het laatste fluitsignaal. Is de deelname aan de landelijke misschien al een prijs, maar de halve finale van de oostelijke beker is eind April thuis tegen 3e klasser MASV uit Arnhem.

Opstelling Robert Zaalman: Job Gielen. Kay Tassenaar. Jari van Ginkel. Derek de Bruijn(c): Mels Lantang. Sergio Vieira. Martijn de Groot(‘76 Mike Wouters):Sven van Gelder. Bas Broekman(‘88 Jens Arnouts) Ruben Rip(‘70 Sven Reijnen)

 

Door: Henny Remmers

Meer over de beker vind je hier