VDZ verrast titelverdediger Duno in Arnhem Cup

Dinsdagavond heeft VDZ op Sportpark ’t Cranevelt voor een daverende verrassing gezorgd door drievoudig titelhouder Duno met 3-1 te verslaan in de eerste ronde van de Arnhem Cup.

Ondanks dat bij Duno de sterkhouders Purrel Fränkel, Hans Cooke, Bart van Brakel en Anass Aamri ontbraken en Renzo van Duren, Shapoul Ali en Ted Heijckmann op de bank begonnen, had de Doorwerthse eersteklasser op papier nog een behoorlijk sterk elftal. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat derdeklasser VDZ niet kansloos was en de thuisploeg kwam halverwege de eerste helft dan ook niet onverdiend op een 1-0 voorsprong via Niek Meijer na een fraaie combinatie. Voor rust verdubbelde diezelfde Meijer de voorsprong na een grote fout van Jochem Jansen. In de tweede helft nam Duno duidelijk het initiatief zonder een groots overwicht te hebben. Na de aansluitingstreffer van Roy Talsma werd het nog spannend, maar nadat invaller Heijckmann geblesseerd uitviel en de ploeg uit Doorwerth met tien man verder moest, kon VDZ uitstekend van de geboden ruimte gebruik maken. Uiteindelijk besliste Jasper Nuininga vijf minuten voor de tijd de Arnhem Cup wedstrijd na een fout van Civard Sprockel door fraai vanaf dertig meter te scoren.

In de kwartfinale van de Arnhem Cup treft VDZ zaterdag tweedeklasser AVW’66 dat met 0-3 af wist te rekenen van angstgegner ESA.

Door de Redactie

Meer over de Arnhem cup vind je hier