Basteom verdient puntje bij hoogvlieger RVW (FOTOREEKS)

Heelsum  – Basteom heeft voor de 5e achtereenvolgende keer punten gepakt in deze competitie. Deze keer werd het, bij nummer 2 op de ranglijst RVW, een gelijkspel. De wedstrijd die al op paaszaterdag werd gespeeld eindigde in 1-1 en daarmee handhaaft Basteom zich in de subtop van de 5e klasse D.
De eerste helft was Basteom de betere ploeg en kreeg ook meerder kleine kansjes, die met iets meer overleg wellicht meer hadden opgeleverd dan de 1-0 ruststand die er nu op het scorebord stond. Basteom scoorde in de 30e minuut via Luuk Witteveen, die een soepel lopende aanval in 2e instantie achter de RVW-keeper wist te werken.


De 2e helft begon met een furieus RVW, dat zich gezien de stand op de ranglijst geen nederlaag kon permitteren. Basteom leek de druk te kunnen weerstaan, maar in de 55e minuut werd het toch 1-1 toen er niet goed werd uitverdedigd. Keeper Timon Nijkamp wist de inzet in eerste instantie nog te pareren, maar was kansloos in de rebound, 1-1. Vlak daarvoor had Basteom bij een vlijmscherpe counter nog een grote kans om de voorsprong uit te bouwen laten liggen, zo snel kan het gaan.Na de gelijkmaker van RVW bleef de wedstrijd gelijk opgaan. RVW probeerde met veel inzet een beslissing te forceren maar de Basteom-achterhoede stond als een huis en deed haar werk prima. Basteom voetbalde daarnaast heel goed mee en kwam regelmatig dreigend in het strafschopgebied van RVW, maar beide ploegen wisten niet meer te scoren, eindstand derhalve 1-1. 

Tekst: Basteom

Opstelling Basteom:

Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Ruud Hartjes, Bas Wiskamp, Daan van der Kolk, Stijn Heitkönig, Emiel Worm, Quinten Bartman, Danny van Wilsem (Gijs Buiting), Cas Berns (Pel Nieuwenhuis), Ries Heitkönig

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Klik hier voor alle uitslagen