Nederlaag VIOS in slotfase tegen titelkandidaat Unicum

VIOS is er zaterdag niet in geslaagd om op eigen bodem punten over te houden aan het duel tegen de gedoodverfde kampioen Unicum. In blessuretijd kreeg een strijdend VIOS de enige en beslissende goal tegen.

Vanaf de aftrap af maakte VIOS duidelijk dat Unicum een zware middag tegemoet ging. Door de gasten uit Lelystad vroeg te attaqueren, werd Unicum in de eerste helft ver weggehouden van het eigen doel, waardoor automatisch de kopsterke spits Cees Toet onbereikbaar werd. Aanvallend mistte VIOS de beide topscoorders Mucahid Kiliç (schorsing) en Dennis de Jong (blessure), zodat Jacco Verstraten voor deze gelegenheid in de spits geposteerd stond. Al in het begin van de wedstrijd gaf hij zijn visitekaartje af met twee schoten van afstand, die rakelings over gingen. Nadat in de 10e minuut Rick van ’t Einde er niet in slaagde een voorzet van Mehmet Ali Akalin af te ronden, verplaatste het spel zich meer en meer naar het middenveld, waar stevige duels werden uitgevochten. VIOS hield de wedstrijd onder controle en Unicum kwam slechts sporadisch in de buurt van het VIOS doel. Kort voor rust was het opnieuw Verstraten die dacht te scoren, maar zijn lob over de uitgelopen doelman Mike Schoonheim werd door een verdediger voor de doellijn weggewerkt, zodat beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.

Na rust kantelde het spelbeeld. Unicum zocht meer de aanval en de eerste waarschuwing kwam kort na rust, toen Toet een afgemeten voorzet recht op VIOS doelman Bahatin Selçuk kopte. VIOS was na 55 minuten nog eenmaal dichtbij een voorsprong. Na een mispeer van Schoonheim, ‘vergat’ Akalin echter de voorzet van Verstraten binnen te knikken. Het krachtenvretende spel van de 1e helft vergde langzamerhand zijn tol en VIOS kwam meer en meer in de verdrukking. De goed georganiseerde verdediging gaf echter weinig weg en het duurde tot de 77e minuut voordat Unicum weer gevaarlijk werd. Selçuk keepte attent door een schot van dichtbij tot corner te verwerken. Met het ingaan van de blessuretijd sloeg het noodlot toch nog toe. Een corner kon door de VIOS verdedigers niet voldoende worden weggewerkt en Quincy van de Leuv hielp Unicum uit een scrimmage aan de 0-1 overwinning.

Unicum kan zich door de overwinning gaan opmaken voor het kampioensfeest en VIOS zal in het restant van de competitie gaan proberen een plek in de nacompetitie te bemachtigen. Volgende week zal in de uitwedstrijd tegen vv Barneveld moeten blijken of VIOS zich heeft hersteld van de domper van de nederlaag.

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier