AWC trekt aan het langste eind in bikkelharde derby tegen Alverna (FOTOREEKS)

Wijchen – Eerder dit seizoen was AWC in eigen huis met 3-2 te sterk voor dorpsgenoot vv Alverna. Ook de uitwedstrijd werd gewonnen. Na een zeer spannende tweede helft trok AWC aan het langste eind: 1-2.

AWC probeerde vanaf het begin van de eerste helft het initiatief te nemen. Na een paar mislukte aanvallen kregen de mannen van Camiel Jager het deksel op de neus. Uit een counter mikte Cas van der Wal de bal achter doelman Mark ter Haar. Het duurde acht minuten voor AWC langszij kwam. Na een voorzet van Freek Thoone kwam Laurens Loenen goed voor zijn tegenstander en hij tekende voor de gelijkmaker. Vier minuten voor rust kwam AWC op voorsprong, toen Youri Hubers de bal achter doelman Robert Zaalman kopte.

In de tweede helft begon Alverna meer aan te zetten maar AWC hield de tegenstander lang tegen. Thoone schoot na een kwartier de bal op de paal en een voorzet van Fren Stevens werd uit het doel getikt. Rico Timmermans kreeg in de 65e minuut zijn tweede gele kaart en hij moest het veld verlaten. Hierna misten invaller Safa Kizir en Hubers nog kansen oog in oog met de doelman. Mark ter Haar hield zijn doel in de tweede helft schoon door een vrije trap knap uit de onderhoek te tikken. Uiteindelijk hield AWC knap stand en zo werd de overwinning binnengehaald.

Opstelling: Ter Haar; Timmermans, Nicky van de Groes, Kramer, Wiebe Veltmaat (c); Jansen, Hubers (’78 Loeffen), Straten; Thoone, Loenen (’54 Kizir), Stevens (’89 Toonen)

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Door: Harrie Jansen

Stand in deze klasse hier