VIOS doet mee met titelstrijd na zege op Rood-Wit’58

Op een zonovergoten zaterdagmiddag speelde VIOS in Putten het duel tegen Rood-Wit’58. Het was een belangrijke middag voor beide teams. VIOS kon zich helemaal in de titelstrijd mengen en Rood-Wit’58 kon gaan aanhaken bij de topploegen.
In het begin van de wedstrijd was het vooral schaken door beide teams. VIOS had eerst veel de bal maar creëerde weinig en was het Rood-Wit dat de eerste kansen kreeg. Na een te korte terugspeelbal van Stef Koldenhof was het Marcel Nieuwenhuis die VIOS doelman Bahatin Selçuk omspeelde maar faalde voor een leeg doel. Nadat van Nieuwenhuizen ook een tweede kans door Selçuk gered zag worden, was het VIOS dat de klok sloeg. Op de counter was het Dennis de Jong, die na een half uur spelen, Jacco Verstraten de bal gaf, die strak afwerkte. Kort daarop was het Rick van ‘t Einde die geweldig 0-2 scoorde via een stift met zijn chocoladebeen.


Na de rust was het wederom VIOS dat de betere was. Rood-Wit kon geen vuist maken en werd nauwelijks gevaarlijk. VIOS controleerde de wedstrijd en probeerde via voorzetten door te komen. Muhacid Kiliç was dichtbij de 0-3, maar zijn kopbal ging over. Een kwartier voor tijd redde Selçuk VIOS, door Niels Dunsbergen in een 1 op 1 duel te stuiten. Als kers op de taart scoorde De Jong op aangeven van invaller Levi Tuasela in de slotminuut nog de 0-3.

Volgende week krijgt VIOS de kans om de titelstrijd nieuw leven in te blazen als koploper Unicum op bezoek komt in Vaassen.

Door: Frits Prins

Stand in deze klasse hier