Schotvaardig DSV’61 pas in slotfase los van VEVO (FOTOREEKS)

Het voornemen van de ploeg van trainer Etie Jansen om een goed slotakkoord neer te zetten komt vooralsnog uit. Aan de goede serie wedstrijden, is in de uitwedstrijd tegen VEVO geen eind gekomen. Na een onverdiende 2 – 1 achterstand na 45 minuten bogen de oranjehemden deze stand om naar 2 – 5.

In de 3e minuut kwam DSV aan de leiding toen Alfred Hofmeijer alert reageerde op een voorzet van Jan van Norel: 0 – 1. Deze voorsprong duurde echter maar 7 minuten, omdat doelman Dekker mistastte bij een vrije trap van VEVO: 1 – 1.

Hoewel DSV in de periode tot aan de rust heer en meester was, driemaal de paal raakte en zich goede kansen creëerde, viel de 2 – 1  aan de andere kant bij een zeer schaarse tegenaanval van VEVO.

In de rust waren vriend en vijand er van overtuigd dat de Veessense voorsprong onverdiend was en niet lang zou kunnen standhouden. Dat kwam ook uit: in de 64e minuut speelde Alfred Hofmeijer zich goed vrij en scoorde de gelijkmaker: 2 – 2.  DSV drukte vrijwel meteen door en dat resulteerde in de 67e minuut in een nieuwe voorsprong. Mark van Klompenburg liet doelman Van Putten van dichtbij kansloos: 2 – 3 .

In de 86e minuut claimde DSV nog tevergeefs een strafschop, maar in de 88e minuut kon scheidsrechter Smeenk er niet omheen: Alex Bouwman benutte deze kans en gooide de wedstrijd definitief op slot met de 2 – 4. Een dertigtal seconden voor het eindsignaal werd het zelfs 2 – 5 door Alfred Hofmeijer, die wel zijn haren maar niet zijn streken verliest….

Volgende week 14.30 uur op sportpark De Haere tegen Hattem. Kiest Jansen voor “never change a winning team” of is er plek voor Maikel Visch, Alex Bouwman en Martijn Smals. Een luxe probleem!

Klik HIER voor meer foto’s

Tekst: DSV’61
Foto’s: Wilfred Boon

Stand in deze klasse hier